image

Tor adviseert encryptie-tools voor dagelijks gebruik

woensdag 6 maart 2013, 16:06 door Redactie, 0 reacties

Elke internetgebruiker zou dagelijks encryptie moeten gebruiken om zijn of haar communicatie en privacy te beschermen. Daarbij is het niet vereist dat gebruikers precies weten hoe encryptie werkt, aldus het Tor Project. Tor is software waarmee gebruikers anoniem kunnen internetten. Recentelijk was algemeen directeur Andrew Lewman bij een Cryptoparty in Stockholm.

Dit zijn bijeenkomsten waar mensen de basale werking van encryptie en encryptietools wordt uitgelegd. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Off The Record (OTR) plug-in voor chatgesprekken. Lewman wees naar kinderen die dagelijks encryptie gebruiken, zonder dit te weten of hoe het technisch in elkaar zit.

Vrienden
"Als je Off-the-record aan hun gesprekken toevoegt, begrijpen ze meteen dat de chats privé zijn en geauthenticeerd kunnen worden. Het onderscheidt tussen de twee concepten is redelijk eenvoudig te begrijpen, ook al begrijpen ze niet de details van hashes, uitwisselen van sleutels of ciphers."

Zodra een aantal kernfiguren OTR gebruiken, zullen die het onder hun vrienden verspreiden en al snel zijn er allerlei groepen die versleuteld met elkaar chatten.

De eenvoudigste stappen die internetgebruikers kunnen nemen om dagelijks encryptie te gebruiken is volgens Lewman het gebruik van HTTPS Everywhere in de browser, Keepass voor het maken en opslaan van wachtwoorden en vanzelfsprekend ook Tor.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.