image

Malware steelt creditcarddata bij 216 winkels Jimmy John's

donderdag 25 september 2014, 12:08 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse sandwichketen Jimmy John's heeft klanten gewaarschuwd dat hun creditcardgegevens mogelijk zijn gestolen nadat er malware op de kassasystemen bij 216 winkels was aangetroffen. De malware zou vanaf 16 juni tot begin augustus actief zijn geweest.

De exacte omvang is niet bekendgemaakt, maar de mogelijk gecompromitteerde betalingsgegevens bestaan uit naam van de kaarthouder, debit- of creditcardnummers, verloopdatum en verificatiecode. Om herhaling in de toekomst te voorkomen worden betaalkaartgegevens straks gedurende het gehele transactieproces beveiligd. Zo worden er versleutelde kaartlezers geïnstalleerd en wordt het monitoren van de systemen uitgebreid. Klanten krijgen het advies om in ieder geval hun afschriften op frauduleuze transacties te controleren.

Jimmy John's is de zoveelste grote Amerikaanse keten waar criminelen via malware creditcardgegevens van klanten weten te stelen. Onlangs werd bekend dat er bij de doe-het-zelf-keten Home Depot gegevens van 56 miljoen creditcards waren buitgemaakt. En eerder waarschuwde de Amerikaanse Secret Service dat een bepaalde malware-familie die creditcardgegevens kan stelen zeker 1.000 bedrijven heeft getroffen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.