image

General Motors krijgt eerste cybersecurity officer

donderdag 25 september 2014, 14:56 door Redactie, 3 reacties

General Motors heeft voor het eerst iemand aangesteld in de rol van cybersecurity officer, die zich zal bezig gaan houden met het beschermen van autosystemen tegen aanvallen. Auto's zijn steeds vaker uitgerust met computersystemen en kunnen daardoor ook met veiligheidsproblemen te maken krijgen.

Daarnaast moet ook de ontwikkeling van deze systemen op een veilige manier plaatsvinden. "Als we semi-autonome en autonome systemen in voertuigen plaatsen, moeten we in staat zijn om hier op systeemniveau naar te kijken en ervoor te zorgen dat het zonder fouten voor de klant gebeurt", aldus directeur Mark Reuss. Om een veiligere ontwikkeling en productie te realiseren werd er onder andere naar de Amerikaanse Marine en Boeing gekeken.

Verder laat de autofabrikant in een verklaring weten dat het een speciaal team heeft opgericht dat zowel interne experts als specialisten van buiten zal inschakelen om protocollen en strategieën te ontwikkelen die de risico's van cybersecuritydreigingen moeten verkleinen. Het team zal worden aangestuurd door Jeffrey Massimilla, die nu de eerste cybersecurity officer is geworden.

Reacties (3)
25-09-2014, 15:46 door Anoniem
Beetje laat, maargoed, kijken wat ze doen. In het bijzonder of er serieus op privacy ingezet gaat worden, iets wat in de Amerikaanse plannen voor "V2V" communicatie reeds lang gesneuveld is.
25-09-2014, 16:16 door Anoniem
En waarom nu 'al'. Heel erg laat.
Overigens heeft die Jeff Massimilla geen enkele ervaring in de it-beveiligingswereld! Je moet vooral personen op functies gaan zetten waar ze geen verstand van hebben...
25-09-2014, 19:51 door Anoniem
Door Anoniem: En waarom nu 'al'. Heel erg laat.
Overigens heeft die Jeff Massimilla geen enkele ervaring in de it-beveiligingswereld! Je moet vooral personen op functies gaan zetten waar ze geen verstand van hebben...

Met de juiste informatie en adviseurs kan iedere manager goede beslissingen nemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.