image

Laptop met foto's Kunsthal-roof in tuin begraven

donderdag 7 maart 2013, 15:56 door Redactie, 7 reacties

In een Roemeens dorpje hebben de autoriteiten een laptop opgegraven waarop foto's van schilderijen staan die bij de kunstroof in Rotterdam werden buitgemaakt. Vorig jaar wisten dieven zeven schilderijen uit de Kunsthal te stelen. Ook de koffer waarin de schilderijen zijn vervoerd werd bij de opgraving aangetroffen, zo melden Roemeense media. Op de laptop stonden foto's van de schilderijen.

De spullen zouden in plastic zijn gewikkeld en bij een verlaten woning zijn begraven. Een 19-jarige verdachte in de zaak is vandaag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vrouw wordt verdacht van heling.

De Roemeense werd maandag aangehouden in Rotterdam. Nadat de schilderijen werden gestolen uit de Kunsthal zouden die zijn overgebracht naar de woning in het centrum van Rotterdam waar zij destijds woonde. De vrouw is de vriendin van een 28-jarige Roemeen die samen met twee anderen al enige weken in Roemenië vastzit.

Reacties (7)
07-03-2013, 16:32 door Anoniem
Misschien een goed plan: als we nou eens aan de grens van het land een huisje plaatsen met een slagboom en een paar mensen, dan kunnen we kijken wie er het land in en uit gaan, welke nationaliteit ze hebben, en of ze iets verdachts vervoeren.
Op die manier kan er misschien wel een hoop van dit soort criminaliteit voorkomen worden.
07-03-2013, 17:22 door SirDice
De spullen zouden in plastic zijn gewikkeld en bij een verlaten woning zijn begraven.
In plastic? Waarschijnlijk gedumpt in de hoop 'm later weer eens op te kunnen pikken. Maar goed, waarschijnlijk betekent dat ook dat er voldoende belastend bewijs op 't ding staat.
07-03-2013, 17:31 door CSO.
Inderdaad gesealed in plastic. Lekker doordacht om voor 100mio aan verf te stelen (zonder de waarde ervan te beseffen en mogelijk zelfs verbrand), maar bang zijn om je Acertje van een paar 100e te verliezen terwijl je daar lang genoeg door in de bak kan zitten. Schijnt dat er foto's van de schilderijen IN het huis van de verdachte op stonden.

Anyway, epische risicoafwegingen zijn hier gemaakt! :)
08-03-2013, 08:43 door Anoniem
Hoorde van de week iemand op Radio2 al aangeven dat het een stel loosers geweest moet zijn, gezien de manier waarop e.e.a. is uitgevoerd. Dit bevestigt voor mij 's mans mening.
08-03-2013, 12:07 door Anoniem
Door Anoniem: Hoorde van de week iemand op Radio2 al aangeven dat het een stel loosers geweest moet zijn, gezien de manier waarop e.e.a. is uitgevoerd. Dit bevestigt voor mij 's mans mening.

Zegt tegelijk iets over het "state-of-the-art" alarmsysteem.
08-03-2013, 12:20 door SirDice
Inderdaad. Toen het net gebeurd was ging het nog om een stel "professionele" boeven. Maar hoe meer je van ze hoort des te amateuristischer ze overkomen.
08-03-2013, 15:46 door Anoniem
mag hopen dat ie een liquid schermpje had...gaat ie nog veel 'terugzien' na een goede nachtvorst :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.