image

Waakhonden starten IPEN-initiatief voor meer online privacy

vrijdag 26 september 2014, 15:24 door Redactie, 1 reacties

Verschillende Europese databeschermingsautoriteiten zijn een initiatief gestart dat voor meer privacy op internet moet zorgen. Het Internet Privacy Engineering Network (IPEN) initiatief heeft als doel het opzetten van een gemeenschap die zich bezighoudt met het ontwikkelen van oplossingen die online privacy kunnen beschermen en versterken.

De bescherming van privacy is volgens de databeschermingsautoriteiten één van de grootste uitdagingen op het gebied van databescherming. Zeker gezien de onthullingen van het afgelopen jaar over massasurveillance, die voor een discussie onder internetingenieurs zorgden. De ingenieurs zien het als hun verantwoordelijkheid om persoonsgegevens en de privacy van internetgebruikers op het web te beschermen.

IPEN dient hierbij als platform voor het samenwerken en uitwisselen van ideeën tussen databeschermingsautoriteiten en de ingenieurs. Zo moedigt IPEN IT-specialisten aan om privacyvriendelijke oplossingen te ontwikkelen. Het initiatief richt zich op drie onderwerpen, namelijk het delen van informatie over lopende privacyprojecten, het vaststellen van 'use cases' waarbij privacy op ontwerpniveau kan worden toegepast en het lanceren van projecten voor de ontwikkeling van privacytools.

"Samenwerking tussen databeschermingsexperts en internetontwikkelaars vereist dat beide gemeenschappen moeite doen om elkaar te begrijpen", zegt Peter Schaar, voorzitter van de European Academy for Information Freedom and Data Protection (EAID). De bevindingen en resultaten van IPEN zullen voor alle deelnemers, ontwikkelaars en privacyexperts toegankelijk worden gemaakt.

Reacties (1)
26-09-2014, 18:28 door Anoniem
een goede zaak,ze zullen ook denk ik wel openvpn stimuleren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.