image

ISC verhoogt dreigingsniveau voor internet

zondag 28 september 2014, 18:44 door Redactie, 0 reacties

Het Internet Storm Center (ISC), een organisatie die dreigingen op internet monitort, heeft het dreigingsniveau voor het web vanwege de Bash-bug verhoogd naar kleurcode geel. De laatste keer dat het dreigingsniveau werd verhoogd was een jaar geleden. Toen vanwege een lek in Internet Explorer.

Dit keer is besloten het dreigingsniveau op te schalen vanwege het ernstige lek in Bash, dat in op UNIX-gebaseerde systemen zoals Linux en Mac OS X aanwezig is, hoewel OS X-gebruikers standaard volgens Apple geen risico lopen. Als reden voor de verhoging geeft het ISC het grote aantal kwetsbare systemen en dat de kwetsbaarheid voor worm/botnet-activiteiten wordt gebruikt.

In totaal zijn er vier kleurcodes, waarbij groen het laagste niveau is, gevolgd door geel, oranje en als hoogste niveau kleurcode rood. Geel houdt in dat er een nieuwe dreiging wordt gevolgd waarvan de impact voor de infrastructuur nog onbekend is of meevalt. De lokale impact kan echter behoorlijk zijn. Gebruikers en beheerders krijgen dan ook het advies beschikbare updates direct te installeren. Kleurcode rood geldt alleen voor situaties waarbij een groot deel van het internet niet meer werkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.