image

PI wil Belgisch onderzoek naar gebruik FinFisher door Bahrein

zondag 28 september 2014, 19:49 door Redactie, 0 reacties

De internationale privacyorganisatie Privacy International heeft een klacht bij de Belgische Federale Computer Crime Unit ingediend waarin het oproept om onderzoek te doen naar het gebruik van FinFisher door de Bahreinse overheid. Via de software is het mogelijk om internetgebruikers te bespioneren.

Aanleiding waarom Privacy International de Belgische autoriteiten om een onderzoek vraagt is omdat de spionagesoftware tegen een Belgisch IP-adres zou zijn ingezet. Dat zou blijken uit informatie die bij de aanbieder van FinFisher, de Gamma Group, in augustus werd gestolen. Zo werden er e-mails met vragen aan de helpdesk ontdekt, waarbij de Bahreinse overheid ook gegevens over bespioneerde individuen meestuurde, waaronder IP-adressen.

"Eén daarvan is een Belgisch [IP-adres]. De berichten tonen aan dat Bahreinse autoriteiten er in waren geslaagd om die computer te besmetten in september 2011", zegt Eric King, woordvoerder van Privacy International, tegenover De Standaard. Volgens de privacywaakhond zijn er aanwijzingen dat Bahrein de Belgische wetgeving heeft geschonden. Wie de gehackte Belgische gebruiker is, is onbekend. Vermoedelijk gaat het om een activist.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.