image

Microsoft gaat met banken cybercrime bestrijden

maandag 29 september 2014, 13:27 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een samenwerkingsovereenkomst met de financiële sector gesloten waarbij informatie over allerlei cyberdreigingen gratis zal worden uitgewisseld. Op dit moment vervult het Financial Services Information Sharing and Analysis Center (FS-ISAC) voor banken een centrale rol bij het analyseren en delen van informatie over fysieke en cyberdreigingen.

Microsoft zal nu samen met het FS-ISAC allerlei gegevens gaan uitwisselen om de gezamenlijke partners en klanten beter te beschermen. Via het pilotprogramma zal Microsoft voor FS-ISAC-leden de Cyber Threat Intelligence Program-feed beschikbaar maken. De feed bestaat uit bijna real-time informatie over bekende malware-infecties onder 67 miljoen unieke IP-adressen. Op deze manier moeten financiële organisaties infecties op het eigen netwerk sneller kunnen vinden en verwijderen.

"Het belangrijkste onderdeel van onze maatregelen om cybercriminelen dwars te zitten, is nauwe samenwerking met opsporingsdiensten en industriepartners", zegt Richard Domingues Boscovich van Microsoft. Hij stelt dat de samenwerking waardevolle inlichtingen zal opleveren over het dreigingslandschap waar banken mee te maken hebben, zoals DDoS-aanvallen en botnets.

Reacties (2)
29-09-2014, 15:34 door Anoniem
Jammer dat ze dit zo laat gaan doen.
Eigenlijk had dit op zijn minst al 10 jaar eerder moeten gebeuren.
Ze hadden ook eerder en slagvaardiger moeten reageren op allerlei signalen van bijv.veiligheidsrisico's Internet explorer.
En zelf een goede virusscanner leveren I.p.v wat ze nu hebben.
Apple en Linux hebben dat beter begrepen.
Ik ben bang dat dit achterhoedegevechten zijn van een uitstervend Windows ras.
29-09-2014, 15:39 door Anoniem
Ik lees: " informatie over ... 67 miljoen unieke IP-adressen" ??
Gaat Microsoft gebruikers nog verder bespioneren?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.