image

FBI opent malware-portaal voor onderzoekers

dinsdag 30 september 2014, 11:38 door Redactie, 3 reacties

De FBI heeft een portaal geopend waar onderzoekers verdachte malware-bestanden kunnen opsturen, die vervolgens worden geanalyseerd. Volgens de FBI speelt malware een belangrijke rol bij de aanvallen die nu plaatsvinden. Het is dan ook belangrijk om verdachte bestanden snel te kunnen herkennen.

"Of het nu om opsporingsdiensten gaat die cybercriminelen willen vervolgen, IT-professionals die aanvallen willen voorkomen of onderzoekers die het dreigingslandschap willen begrijpen, het Malware Investigator-portaal biedt gebruikers een krachtig systeem om deze doelen te bereiken", aldus de aankondiging. Via het portaal kunnen deelnemende partijen eerder dreigingen in hun netwerk detecteren en actie ondernemen, zo liet de FBI eerder al weten.

De techniek achter het portaal werd al intern gebruikt, maar is nu min of meer openbaar gemaakt. Het portaal is alleen toegankelijk voor FBI-partners, waaronder Amerikaanse inlichtingendiensten, binnenlandse en buitenlandse opsporingsdiensten, academici en de private industrie.

Deelnemers moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze een login voor het systeem krijgen. Gebruikers kunnen vervolgens zelf bepalen of ze informatie over verdachte bestanden en malware binnen het systeem met anderen willen delen, zo blijkt uit de presentatie van de portal die tijdens de Virus Bulletin conferentie werd gegeven.

Reacties (3)
30-09-2014, 11:47 door Anoniem
"De techniek achter het portaal werd al intern gebruikt, maar is nu min of meer openbaar gemaakt. Het portaal is alleen toegankelijk voor FBI-partners, waaronder Amerikaanse inlichtingendiensten, binnenlandse en buitenlandse opsporingsdiensten, academici en de private industrie."

Raar dat je enkel kunt kiezen uit de website tussen de profielen law enforcement, infragard, en government. Hoe je als academicus of analyst in de private sector toegang kan krijgen is daardoor volstrekt onduidelijk.
30-09-2014, 15:10 door Anoniem
Door Anoniem: "De techniek achter het portaal werd al intern gebruikt, maar is nu min of meer openbaar gemaakt. Het portaal is alleen toegankelijk voor FBI-partners, waaronder Amerikaanse inlichtingendiensten, binnenlandse en buitenlandse opsporingsdiensten, academici en de private industrie."

Raar dat je enkel kunt kiezen uit de website tussen de profielen law enforcement, infragard, en government. Hoe je als academicus of analyst in de private sector toegang kan krijgen is daardoor volstrekt onduidelijk.
infragard...
30-09-2014, 16:22 door Anoniem
ja ik weet maar ja toch ga ike het proberen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.