image

Microsoft bevrijdt Flash Player op Windows 8

dinsdag 12 maart 2013, 12:27 door Redactie, 2 reacties

Microsoft gaat vanaf vandaag Internet Explorer 10 op Windows 8 en Windows RT updaten zodat alle Flash content op websites standaard werkt. Eerder gebruikten beide besturingssystemen nog de IE Compatibility View (CV) lijst. Deze lijst zorgde ervoor dat in het geval de 'metro interface' was ingeschakeld, Flash alleen op een klein aantal compatibele websites werkte.

Veel websites stonden echter niet op deze lijst. Hierdoor moesten gebruikers weer naar IE10 in de 'desktop-mode' terugschakelen om deze websites te bekijken. Inmiddels zouden de meeste websites de Flash-vereisten van Microsoft wel ondersteunen, waardoor er nu van een whitelist naar een Flash CV blocklist wordt overgestapt.

Eisen
Het gaat dan om websites die niet aan de vereisten voor 'touch, respons en batterijlevensduur' van IE voldoen. Van de meeste websites met Flash content die Microsoft testte, bleek dat slechts minder dan 4% incompatibel was. In veel gevallen kwam dit doordat de websites naast Flash ook andere ActiveX controls vereisten.

"We denken dat het hebben van meer sites die 'gewoon werken' in Windows 8 de ervaring van consumenten, bedrijven en ontwikkelaars ten goede komt", zegt Rob Mauceri van het Internet Explorer Team.

Reacties (2)
12-03-2013, 16:23 door Anoniem
ach beter laat dan nooit toch.
12-03-2013, 22:59 door Whoops
Door Redactie: "We denken dat het hebben van meer sites die 'gewoon werken' in Windows 8 de ervaring van consumenten, bedrijven en ontwikkelaars ten goede komt", zegt Rob Mauceri van het Internet Explorer Team.
Ik weet het wel zeker...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.