image

Adobe verhelpt ernstige Flash Player-lekken

dinsdag 12 maart 2013, 17:02 door Redactie, 1 reacties

Als onderdeel van de maandelijkse patchcyclus van Flash Player heeft Adobe een nieuwe versie uitgebracht die vier ernstige lekken verhelpt, maar drie problemen die vorige week tijdens een hackerwedstrijd werden ontdekt zijn nog altijd niet opgelost. De vier kwetsbaarheden zijn ontdekt door werknemers van Google, een anonieme onderzoeker en Attila Suszter.

In alle gevallen kan een aanvaller via de lekken zijn code op het systeem uitvoeren, zoals het openen van een backdoor of het installeren van malware. Voor alle platformen, zoals Windows, Mac OS X, Android en Linux, zijn updates uitgekomen. Alleen Windows-gebruikers krijgen het advies de nieuwe Flash Player binnen 72 uur te installeren.

Vorige week wist het Franse beveiligingsbedrijf Vupen tijdens de Pwn2Own hackerwedstrijd via drie onbekende lekken Flash Player te hacken. Dit leverde het bedrijf 70.000 dollar en de nodige media-aandacht op. Deze lekken zijn niet in de nu uitgekomen versies opgelost.

Updates
Een overzicht van alle nieuwe versies is in de Flash Player advisory te vinden. Het downloaden van de updates kan via Adobe.com. Gebruikers die eenvoudig willen zien welke versie ze nu geïnstalleerd hebben en wat de laatste versie is, kunnen naar deze pagina van Adobe toe.

Reacties (1)
12-03-2013, 22:08 door Anoniem
Please note, depending on your settings, you may have to temporarily disable your antivirus software.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.