Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

kan flashplayer niet updaten

15-03-2013, 13:06 door Anoniem, 2 reacties
Kreeg bericht via Avast om flashplayer te updaten. Schermpje weggeklikt.
FF Plugin check gaf ook aan om te updaten dus geklikt om update te starten. Normaal kom ik dan op de Adobe site waar automatisch de installer wordt gedownload. Ditmaal gebeurde er niets en was er ook geen optie meer op de site om de download manueel te starten.
Vervolgens via Avast (nieuwe) optie download gestart maar die blijft "hangen". In het install schermpje van flash is de Install optie uitgeschakeld. Ook na herstart zelfde situatie.
Via CCleaner zag ik wel dat Avast ca 16MB had gedownload in Temp file
Quick scan met updated MBAM gaf geen probleem aan
Windows Vista, aut.update. Laatste flash update van eind feb probleemloos. Als ik nu op die installer klik krijg ik ook weer het Install schermpje met een uitgeschakelde Install optie.
Kan dit een conflict zijn met de nieuwe Avst Update service of heb ik iets anders "onder de leden"?
Dank voor de feedback.
Reacties (2)
17-03-2013, 09:39 door Erik van Straten
In https://www.adobe.com/software/flash/about/ kun je zien wat de laatst beschikbare versie van Flash is, en als Flash werkt, welke versie jouw webbrowser op dit moment gebruikt.

Misschien los je jouw probleem op door de losse Flash installer/updater te downloaden en draaien:
Voor MSIE: https://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player_ax.exe
Voor o.a. Firefox: https://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player.exe

Mocht je twijfelen aan de download links: Flash is ooit ontwikkeld door Macromedia, waarna (in 2005) Adobe Macromedia heeft overgenomen.

Na downloaden altijd handmatig de digitale handtekening controleren (dat gebeurt niet altijd automatisch)! Dan weet je redelijk zeker wie de uitgever is, en dat het bestand niet is beschadigd (of opzettelijk gewijizigd) sinds ondertekening door die uitgever. In dit geval is die uitgever overigens "Adobe Systems Incorporated".

Hoe doe je dat? Door rechts-klikken op het bestand, Eigenschappen te kiezen, dan "Digitale Handtekeningen", dan selecteer je de regel die beging met "Adobe Systems" en ten slotte klik je op Details. Er volgt een korte vertraging en enige netwerk activiteit (op dat moment wordt gecontroleerd of het certificaat, gebruikt voor de digitale handtekening, niet is ingetrokken). Als er geen foutmeldingen verschijnen is alles okay en kun je de download starten.

Voor zover ik weet zijn alle .exe en .msi files die je bij Adobe kunt downloaden voorzien van zo'n digitale handtekening (ook Authenticode genoemd). Kom je ooit zo'n Adobe bestand tegen zonder digitale handtekening, dan is er vast iets niet in orde. Upload het zomogelijk naar https://www.virustotal.com/ en meld het svp ook even hier op security.nl!
17-03-2013, 11:07 door Whoops
Prima uitleg Erik!

Hierbij nog even de Adobe Flash download pagina:
http://get.adobe.com/nl/flashplayer/

En een link naar de meest recente Flash versie (zonder McAfee):
http://aihdownload.adobe.com/bin/live/install_flashplayer11x32_mssd_aih.exe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.