/dev/null - Overig

De nieuwe eurocommisaris van digitale economie en samenleving....

02-10-2014, 11:12 door Preddie, 6 reacties
Gunther Oettinger..... Dat is hem dan, het is gedeeltelijke opvolger van mevrouw Kroes. Na een zorgvuldig selectie proces hebben ze deze man geselecteerd voor de desbetreffende portefeuille. Gister sprak de man zijn eerst woorden, hij had het over netneutraliteit of in elk geval iets in die richting en hij sprak over The Fappening! Volgens der Spiegel was hij niet boos over de iets wat wankele beveiligingsmaatregelen van Apple en sprak hij de volgende woorden;

"Als iemand zo dom is en als beroemdheid een naaktfoto van zichzelf maakt en opslaat op het internet, hoeft hij niet van ons te verwachten dat we die informatie beschermen. De mogelijkheid om mensen te beschermen tegen domheid is beperkt."

Ik ben benieuwd of mensen met benoeming van de desbetreffende heer een verbetering is voor digitale ontwikkelingen en daarmee tevens de digitale veiligheid in Europees verband; Wat denken jullie ?
Reacties (6)
02-10-2014, 12:07 door Anoniem
Door Predjuh: Wat denken jullie ?
Ik ben het helemaal met de man eens.

Als iemand zich niet beseft dat iedere privé-aangelegenheid op fakeboek op een buitenlandse server staat waar (letterlijk) duizenden werknemers toegang tot hebben...
Tsja... Ik kan daar geen medelijden mee hebben, liever dat zo'n Holleywood-h**r die les leert, dan mijn dochter.

De vraag is wat de oplossing is,
1] Bedrijven aansprakelijk stellen?
2] Mensen informeren?
3] Data-gerelateerde wetgeving beter op orde brengen?

IMHO: 3-2-1-Go!
Dus eerst wetgeving, dan mensen daarover informeren, om uiteindelijk overtreders aan te kunnen pakken.
Ik zie dan ook een rol weggelegd voor de VN, maar éérst moet er een kalf verdrinken voor men de put wil gaan dempen.
Of in dit geval.., een hele kudde kalveren....

Het is nog even wachten op meer kinderen die zichzelf dingen aandoen omdat ze zichzelf belachelijk hebben gemaakt...
02-10-2014, 14:21 door Anoniem
Ik heb mijn sterke twijfels over alle politici maar zo'n opmerkingen vind ik wel grappig positief.
Inderdaad is het achterlijk van bobo's en celebrities om naaktfoto's van zichzelf te maken met een iPhone.
Met een beetje pech wordt het standaard in de cloud geupload waar het onderweg al onderschept kan worden of je account door domme en makkelijk te raden wachtwoord raadsels zijn te kraken.
Als je op je facebook pagina zet dat je eerste hondje pebbles heet en Apple vind het een goed idee om dat als een wachtwoord reset aanvraag goed te keuren zijn zowel de iPhone gebruiker als Apple een zak hooi.

Wat nog achterlijker is om vervolgens Google aan te klagen omdat ze je foto's indexeren.

Dus wanneer een politicus zegt "sukkel"... mwa.. ja, daar kan ik wel mee leven.
02-10-2014, 14:34 door Profeet
Het is wel een geweldige opmerking maar of hij veel vrienden mee maakt betwijfel ik.

Een ander punt is gaat hij nu ook de leveranciers aanpakken voor hun (soms) lakse houding. Of wordt het nu allemaal de domheid van de gebruiker, en tja daar doe je niks tegen dus jammer, want dat zou ook veel te kort door bocht zijn.
02-10-2014, 14:46 door PietdeVries - Bijgewerkt: 02-10-2014, 16:56
Door Predjuh: Gunther Oettinger.....

"Als iemand zo dom is en als beroemdheid een naaktfoto van zichzelf maakt en opslaat op het internet, hoeft hij niet van ons te verwachten dat we die informatie beschermen. De mogelijkheid om mensen te beschermen tegen domheid is beperkt."

Wat een lege kreet... De overheid doet niet anders dan de domme medemens beschermen. Zijn we allemaal in een woekerpolis getrapt, krijgen we hulp. Zetten we ons geld weg bij een bank op IJsland die failliet gaat - de staat springt bij. Snappen we niet dat we beter niet kunnen roken/drinken/te hard rijden - de staat helpt ons ons leventje in goede banen de leiden. Sterker nog - als we te dom zijn om te stoppen met roken en we worden uiteindelijk ziek, dan worden we nog op kosten van de staat verpleegd ook!! Eigenlijk zouden we - in lijn met deze politicus - alle obese mensen, alle financieel domme mensen, alle medisch domme mensen, etc gewoon in hun eigen sop gaar moeten laten koken!

Daarbuiten - betekent dit dat je als 'beroemdheid' dan vogelvrij bent? Dat je bij 100.000 twitter volgers target-practice mag zijn? Of al bij 1000 volgers? En als we morgen een foto'tje maken van de kinderen van meneer Oettinger, of van zijn vrouw op het strand - valt dat dan ook onder domheid?

Anderzijds - de kwaliteiten van een persoon meet je niet af aan 1 quote - zeker niet als de tekst eromheen er niet bij staat...
03-10-2014, 12:43 door Anoniem
Kijk, je belooft eerst dat data opgeslagen "in de cloud" echt wel veilig is, heus. Blijkt niet zo te zijn. En dan zegt deze Eurobobo en huidige winnaar van deze stoelendansstoel, eigen schuld dikke bult had je de marketeeringbeloftes maar niet moeten geloven. Ergens is dat een beetje scheef, en het roept de vraag op wie deze Eurocraat nou nog wel wenst te beschermen. De verkopers van al dat wolkenmoois worden niet op de vingers getikt voor onware uitspraken.

Niet dat ik niet snap waar'ie vandaankomt, en zelf ben ik heel terughoudend met dat wolkengebruik, maar z'n uitspraak getuigt nu ook weer niet van diepgaand inzicht in de consequenties van wat hij zelf zegt. En dan hebben we het nog niet gehad over het eindeloze gebetuttel wat er uit Eurocratië aan betweterregelarij over ons heen gestort wordt. Wel uitmaken wat we nog net mogen doen met ons eigen geld maar als het er op aankomt roepen, jammer joh had je zelf maar moeten opletten?

Je kan je dus afvragen voor wie we nog kiezen als we mogen "stemmen voor Europa". Niet voor onze eigen belangen, zoveel is wel duidelijk.
03-10-2014, 14:03 door Anoniem
"De mogelijkheid om mensen te beschermen tegen domheid is beperkt."; en dat blijkt o.a. uit zijn functie/verkiezing ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.