image

Amerikaanse leger controleert chips op namaak

donderdag 2 oktober 2014, 15:20 door Redactie, 7 reacties

DARPA, de onderzoekspoot van het Pentagon, heeft technologie opgeleverd waarmee chips in Amerikaanse wapens en cybersecurity-systemen op namaak kunnen worden gecontroleerd. De afgelopen 50 jaar is de wereldwijde markt voor chips geëxplodeerd.

Het grootste deel van de Amerikaanse productie van geavanceerde circuits vindt tegenwoordig in het buitenland plaats, zoals Taiwan, Singapore, Korea, Japan en China. Het uitbesteden van de chipproductie zorgt voor lagere prijzen, maar maakt het ook lastiger om de integriteit van de onderdelen te controleren, aldus DARPA.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie is een kleine speler op de wereldwijd chipmarkt en verantwoordelijk voor ongeveer één procent van de totale vraag. Daardoor kan het Pentagon weinig invloed op de wereldwijde productie uitoefenen en zeker zijn dat de chips op de gewenste manier worden gemaakt.

Risico

"Zonder de mogelijkheid om de buitenlandse chipproductie te beinvloeden en reguleren, bestaat er een risico dat onderdelen die voor legersystemen worden aangeschaft niet aan de opgegeven specificaties voor prestaties en betrouwbaarheid voldoen", zegt Kerry Bernstein van DARPA. "Dit risico neemt verder toe met de verspreiding van nagemaakte chips op de marktplaats."

Om dit soort valse chips te detecteren is er nu technologie ontwikkeld waarmee chips op het niveau van een nanometer kunnen worden gecontroleerd en er informatie over de samenstelling van de chips alsmede de werking van de circuits op transistorniveau achterhaald kan worden.

Reacties (7)
02-10-2014, 16:08 door Anoniem
Het lijkt er dus op dat ze een perfecte technologie hebben ontwikkeld om chips te kopiëren.... om te voorkomen dat ze worden gekopieerd.... dusss....
02-10-2014, 19:41 door Anoniem
Een kleine speler en toch nog 1 procent van de totale vraag naar chips hebben. Ik noem dat absoluut geen kleine speler. NSA grootverbruiker?
03-10-2014, 08:31 door Anoniem
Wouw, wat een FUD weer....
"Pas op china, we kunnen zien of jullie chips maken die maar 95% van de capaciteit opleveren"...

Bedrijven als NXP, AMD, ASML kunnen dit al een jaar of 10....
Wellicht heeft DARPA via de CIA of NSA wel deze apparaten van NXP gestolen.
03-10-2014, 08:48 door Anoniem
"alsmede de werking van de circuits op transistorniveau achterhaald kan worden."
Dit herinnert mij aan de hardnekkige pogingen van de gevestigde politieke partijen in ons land, om het stemmen via de computer mogelijk te maken.
03-10-2014, 10:09 door User2048
Door Anoniem: Wouw, wat een FUD weer....
"Pas op china, we kunnen zien of jullie chips maken die maar 95% van de capaciteit opleveren"...
.
Het gaat niet om het opleveren van capaciteit. Het gaat de Amerikanen er om dat er geen ongedocumenteerde functionaliteit is toegevoegd. Bijvoorbeeld backdoors.
03-10-2014, 16:39 door PietdeVries
Dit is geen FUD - de NSA zou dit zelf ook doen als ze er de mogelijkheden voor hadden. Toevallig (nou ja) een stukje op Hackers News over een journalist die in de jaren '80 zich verzette tegen de praktijken van de NSA.Die kwam er mee weg, maar niet nadat 'ie een aardig inzicht in had gekregen in hoe de NSA te werk gaat. En dat ze zich boven elke wet verheven voelden...

https://firstlook.org/theintercept/2014/10/02/the-nsa-and-me/
04-10-2014, 02:35 door Anoniem
Een enkele partij die in z'n eentje een hele procent van de totale wereldwijde productievraag beslaat, een "kleine speler"?

Hier klopt iets niet.

Sterker, er zijn op de wereld genoeg fabs buiten bedrijf gesteld dat ze er gewoon een of twee kunnen opkopen en zelf hun chips bakken, als ze daar zin in hadden. Zeker gezien de enorme budgetten die ze te verbranden hebben. Dus dit kan nooit het hele verhaal zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.