image

Kunstmatige intelligentie voorspelt datadiefstal door e-mailscan

donderdag 2 oktober 2014, 17:22 door Redactie, 5 reacties

Een Japans bedrijf heeft een systeem ontwikkeld dat kunstmatige intelligentie gebruikt om aan de hand van verstuurde e-mails te bepalen of mensen van plan zijn om bedrijfsgegevens te stelen of prijsafspraken te maken. De technologie zou inmiddels al zijn toegevoegd aan een bestaand systeem voor het auditen van e-mailcommunicatie. Hierdoor is het systeem nu ook in staat om risico's te voorspellen.

"Gevallen van prijsafspraken of informatiediefstal doen zich niet zomaar voor", aldus het Japanse UBIC. Het bedrijf stelt dat bijvoorbeeld afspraken om prijzen af te stemmen vaak na bepaalde risicozinnen duidelijk worden waarbij er eerst een relatie wordt opgebouwd en bepaalde voorbereidingen plaatsvinden. Daarnaast kan de voorspellingsfunctie ook een voorspelling doen of een soortgelijke situatie zich gebaseerd op historische gegevens opnieuw zal voordoen en het bedrijf in dit geval waarschuwen.

Hoewel het om een geautomatiseerd systeem gaat vormt menselijke expertise de basis. Het systeem, dat de Virtual Data Scientist wordt genoemd, kan zichzelf namelijk trainen door de technieken van professionele auditors te bestuderen en te emuleren. Vervolgens kan het deze informatie gebruiken om grote hoeveelheden te scannen en mogelijke fraude in een vroeg stadium te detecteren.

Reacties (5)
02-10-2014, 18:48 door Anoniem
Minority report.

Straks gaan ze dat gebruiken bij de belastingdienst om je een voorlopige aanslag te sturen.
02-10-2014, 19:08 door Anoniem
Als je openvpn gebruikt, hoe kan dan de kunstmatige intelligentie worden benut?. Ik denk dat het dan een stuk moeilijker wordt.
02-10-2014, 21:18 door Anoniem
Door Anoniem: Als je openvpn gebruikt, hoe kan dan de kunstmatige intelligentie worden benut?. Ik denk dat het dan een stuk moeilijker wordt.
Misschien dat deze applicatie draait op de server? >_<
03-10-2014, 07:35 door Anoniem
Het doorgeslagen preventiedenken gaat ons nog heel wat ellende bezorgen.
05-10-2014, 16:18 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.