image

Amerikaanse sheriff blijft omstreden ComputerCOP aanbieden

vrijdag 3 oktober 2014, 13:48 door Redactie, 2 reacties

Ondanks een uitgebreide waarschuwing van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF over ComputerCOP blijft in ieder geval één Amerikaanse sheriff het omstreden programma aan ouders aanbieden. Via ComputerCOP zouden ouders hun kinderen op internet kunnen beschermen.

De EFF ontdekte dat de software een keylogger bevat die informatie verzamelt en op Windows onversleuteld opslaat, om in het geval van bepaalde sleutelwoorden naar een remote server te sturen. Vanaf de server wordt een waarschuwingsmail naar ouders gestuurd. Volgens de EFF zou de software ook gebruikt kunnen worden om andere gebruikers van de computer te bespioneren.

Sheriff Mike Blakely blijft de software gewoon onder ouders verspreiden. Hij stelt dat IT-mensen bij de politie de keylogger hebben onderzocht en tot de conclusie kwamen dat het geen malware is. Blakely stelt dat de EFF een "ultra-liberale organisatie" is die op dit vlak niet geloofwaardig is. "Ze zijn meer geïnteresseerd in het beschermen van pedofielen dan het beschermen van onze kinderen", zo laat de sheriff tegenover televisiezender WAFF weten.

Beveiligingsexpert Robert Graham hekelt de houding van de sheriff en het gebruik van de software. "Het monitoren van wat je kind op internet doet is een goed iets. Het hacken van de computer van je kind is waarschijnlijk een verkeerd iets. Het is niet het soort activiteiten dat politiebureaus zouden moeten aanmoedigen." Daarnaast zou de ontwikkelaar van de software volgens Graham misbruik maken van het feit dat veel lokale politiesheriffs in de Verenigde Staten weinig technische kennis hebben.

Reacties (2)
03-10-2014, 14:09 door Anoniem
"The EFF has fought against phone companies helping investigators track terrorists .... ", en de toon is weer gezet. Dom zijn is één, perse dom willen blijven/houden is twee en riekt m.i. naar een oude bekende "ultra-ultra-conservatieve organisatie"
03-10-2014, 16:18 door Anoniem
Schijnbaar hebben al die sheriffs daar eigen koninkrijkjes. Maar dan nog staan ze niet boven de (federale) wet. Iemand,bijv; een privacy-beweging moet daar gewooon aangifte gaan doen tegen die sheriff. Hij is dan verdachte en kan moeilijk zichzelf gaan onderzoeken dus dat zou dan bijv.de State Police/State Troopers kunnen doen,of de FBI.Deze sheriff gewoon aanklagen voor (aanzetten tot/gelegenheid geven tot) computerhacking en privacyschending en/of verkoop van illegale spionage en hackingtools.Een federale rechtbank zou deze zaak moeten behandelen en indien meneer schuldig wordt bevonden en celstraf krijgt (hopelijk niet in zn eigen county-jail) dan hem ook nog maar even ontslaan en natuurlijk de spy-tools (hardware en softwarespytools) in beslag nemen en meteen vernietigen en de geinstalleerde spyware vd computers laten verwijderen,en wat mij betreft mogen ze de kosten daarvan ook even verhalen op die sheriff.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.