image

Google: onze systemen zijn veiliger dan die van Apple

zaterdag 4 oktober 2014, 06:17 door Redactie, 9 reacties

De gegevens van internetgebruikers zijn niet bij Apple, maar bij Google het veiligst, zo heeft Google-topman Eric Schmidt laten weten. Schmidt reageerde tegenover CNN op een open brief van Apple-baas Tim Cook, waarin wordt gesteld dat Apple de privacy van gebruikers respecteert en het geen e-mails van gebruikers leest of gedragsprofielen maakt om geld aan te verdienen. Een directe verwijzing naar concurrent Google.

"We zijn altijd de leider in veiligheid en encryptie geweest", aldus Schmidt. "Onze systemen zijn veel veiliger en beter versleuteld dan van wie dan ook, waaronder Apple. Ze maken nu een inhaalslag, wat fantastisch is." Ook hebben gebruikers volgens Schmidt de keuze om hun instellingen te wijzigen en minder te delen. "Iemand heeft hem niet goed over het beleid van Google ingelicht, wat jammer voor hem is", ging de Google-topman verder.

Reacties (9)
04-10-2014, 08:37 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-10-2014, 09:14
[Verwijderd]
04-10-2014, 08:40 door Anoniem
In Android was het toch onmogelijk om achteraf b.v. locatiedelen voor 1 app niet toe te laten? Of is dat al gelijk getrokken?
04-10-2014, 17:45 door vimes
Is de patriot act afgeschaft dan?
04-10-2014, 23:42 door Briolet
Tja, wat heb je aan veiligheid bij de voordeur als de data vervolgens aan de achterdeur doorverkocht worden?

Ik heb toch meer vertrouwen bij een bedrijf waar het verdienmodel niet berust op het verhandelen van andermans gegevens.
04-10-2014, 23:55 door Anoniem
Een hele vloot wc-eenden daar. Als ze de boel zouden schoonhouden ....
Ook van toepassing: de port verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
05-10-2014, 15:57 door Anoniem
dat niet aleeen maak je niet dat soort uitsproken als er wat aan de hand is ??


apple is toch geen concutent of toch wel ??

mij zet het wel aan het denken !!
ttevens is het ooit slim om bjij 1 bedrijf jaren lang te blijven overschakelen if ook wel eens slim.

of ben jij berijd om all de data uit handen te geven aan 1 bedrijf het word al lastiger om oon totaal beeld te vormen als je niet blijft bij 1 bedrijf zoals G00G|E
05-10-2014, 20:50 door Anoniem
Door Anoniem: dat niet aleeen maak je niet dat soort uitsproken als er wat aan de hand is ??


apple is toch geen concutent of toch wel ??

mij zet het wel aan het denken !!
ttevens is het ooit slim om bjij 1 bedrijf jaren lang te blijven overschakelen if ook wel eens slim.

of ben jij berijd om all de data uit handen te geven aan 1 bedrijf het word al lastiger om oon totaal beeld te vormen als je niet blijft bij 1 bedrijf zoals G00G|E
Goed voorbeeld van veilige encryptie, je data is volstrekt onherkenbaar, dank je wel :p


OT: Zolang ik niet weet wat Schmidt met "veilig" bedoelt is het nutteloos hier überhaupt over na te denken, maar dat is misschien juist de bedoeling van diezelfde vent?
06-10-2014, 10:10 door spatieman
mischien dat de gegevens veiliger zijn (opgeslagen voor de NSA).
maar ze willen wel alles van je weten, en je zoveel mogelijk traceren, maar of dit onder veiliger verstaan kan worden ??
06-03-2015, 12:25 door Anoniem
Toch jammer al die reacties over Google. Hun verdienmodel is inderdaad gerichte reclame. Userdata wordt echter opgenomen in een platgeslagen userID (dus geen NAW-info) en dat wordt opengesteld voor marketingdoeleinden. Userdata betreft niet jouw in de cloud opgeslagen data, wel jouw zoekgedrag op www. Wanneer je dit niet wilt moet je stoppen met www ... jouw provider slaat namelijk exact dezelfde userdata op.

Verder is de architectuur en veiligheid van Google dusdanig dat de grote users (Albert Heijn, Achmea en bijvoorbeeld VW Nederland) met veel vertrouwen hun IT daar hebben ondergebracht. Ook voor ons gewone gebruikers is een businessaccount bij Google toegankelijk, dan ben je wel van de reclame in je mailbox af en sorteert het zoekresultaat op internet anders. Daarbij krijg je een IT-zekerheid die zijn weerga niet kent. Denk dus even na voordat je een ongefundeerde mening over Google geeft, het is meer dan die zoekmachine die je dagelijks gebruikt :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.