image

"Netflix vergroot populariteit VPN onder Australiërs"

zaterdag 4 oktober 2014, 06:29 door Redactie, 6 reacties

Werd een Virtual Private Network (VPN) voorheen vooral gebruikt om het bedrijfsnetwerk te benaderen of de privacy te beschermen, tegenwoordig is het kunnen benaderen van Netflix ook een reden. Althans, in Australië waar Netflix officieel niet wordt aangeboden, maar wel via een VPN is te bezoeken.

Een VPN zet een tunnel naar een andere computer op, bijvoorbeeld in het buitenland, waarvandaan vervolgens wordt gesurft. Op deze manier is het mogelijk om eenvoudig een buitenlands IP-adres te krijgen en diensten te bezoeken die in het eigen land niet beschikbaar zijn.

Volgens onderzoek zouden zo'n 200.000 Australiërs zich inmiddels op de populaire streamingdienst hebben geabonneerd, hoewel het werkelijke aantal mogelijk hoger ligt. Daarmee is ook het gebruik en de doelgroep van VPN-oplossingen aan het veranderen. "Tegenwoordig zijn VPNs eerder een consumententechnologie dan een obscure netwerktechnologie", zegt Ramon Lobato van Technology Spectator.

Hij merkt op dat ook VPN-aanbieders hun oplossingen steeds meer op consumenten richten. VPNs worden inmiddels voor allerlei doelen gebruikt, zoals het uitwisselen van bestanden, benaderen van bedrijfsnetwerken, omzeilen van overheidscensuur en het benaderen van streamingdiensten. "De komende jaren zal het interessant zijn om te zien hoe de sociale betekenis en het gebruik van VPNs verder zal veranderen als mensen nieuwe toepassingen voor privacysoftware vinden", stelt Lobato.

Reacties (6)
04-10-2014, 10:20 door Anoniem
Lol, ik heb juist de plugin Hola Better Internet geinstalleerd in Google Chrome om NetFlix USA te kunnen gebruiken. Er is ook MediaHint maar ik weet niet welke nu beter is.
04-10-2014, 12:50 door Anoniem
Gewoon bij Hola in je Chrome browser houden !
04-10-2014, 13:28 door Anoniem
Als ze het niet leveren en mij behandelen als een 2de rangs burger kunnen ze netflix van mij stoppen waar de zon niet schijnt.
En ga ik zeker niet bend-over-backwards toestanden uithalen om het alsnog te kunnen bekijken...
Bovendien is het een Amerikaans bedrijf en ze schuwen niet draconische en 'fantastische' (in de meest negatieve zin des woordes) acties om hun fanta-verhaaltje te blijven bouwen.
04-10-2014, 15:33 door Anoniem
04-10-2014, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem: Als ze het niet leveren en mij behandelen als een 2de rangs burger kunnen ze netflix van mij stoppen waar de zon niet schijnt.
Niet hun schuld dat niet in Nederland niet alles via Netflix beschikbaar is, dit ligt in de eerste plaats aan de contentaanbieders die de auteursrechten per land in licentie geven.
06-10-2014, 12:55 door Anoniem
Door Anoniem: Gewoon bij Hola in je Chrome browser houden !
Ammehoela :)
Ik heb in mijn router een IPv6 tunnel ingesteld (want Caiway :( ). Als op mijn "Netflix-PC" IPv6 ingeschakeld is dan krijg ik Netflix-US. Met IPv6 uit krijg ik Netflix-NL. Helemaal gratis, geen gedoe met plugins of een VPN (alhoewel de IPv6 tunnel in de router als VPN gezien kan worden).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.