image

Slimme biometrische muis herkent gebruiker aan greep

maandag 6 oktober 2014, 11:07 door Redactie, 2 reacties

Een ingenieur van de Amerikaanse defensieleverancier Raytheon heeft een patent toegekend gekregen voor de ontwikkeling van een manier om gebruikers te authenticeren aan de hand van hoe ze een muis vasthouden. Glenn Kaufman raakte geïnspireerd door het zien van zogeheten "slimme pistolen", die alleen schieten als ze de greep van de oorspronkelijke eigenaar herkennen.

"Ik dacht dat als er misschien een patroon was bij het vasthouden van een pistool, er misschien ook een patroon was bij het vasthouden van een muis", zo laat hij weten. De "Biometric Pressure Grip" die Kaufman ontwikkelde is een sensor die meet hoe hard en strak iemand een muis vasthoudt en die informatie als onderdeel van een multifactor-inlogproces gebruikt.

De muis van Kaufman is nog geen onderdeel van een specifiek beveiligingssysteem, maar volgens Raytheon kunnen dit soort uitvindingen als onderdeel van een gelaagd beveiligingssysteem worden gebruikt in combinatie met een beveiligingstoken en een wachtwoord of passphrase.

"Het is niet alleen een betrouwbaar identificatiemiddel, het is ook lastiger te verslaan", zegt Kaufman. Vingerafdrukken zijn volgens de ingenieur te omzeilen door ze van een glas af te halen en vervolgens via een nagemaakte vinger het systeem te foppen. De slimme muis gebruikt echter biometrische patroonherkenning en zou daarom lastiger te misleiden zijn.

Reacties (2)
06-10-2014, 11:23 door Anoniem
Kunnen we/ze hier niet iets op maken voor opvolging van een wachtwoord? Dit lijkt me een stuk moeilijker te hacken/bruteforcen dan een traditioneel wachtwoord. Maar dan moet deze technologie natuurlijk wel echt nauwkeurig zijn.

Of zal het onmogelijk zijn om dit te ontwikkelen?
07-10-2014, 10:40 door Anoniem
Ai , dat wordt irritant want ik ben zowel links als rechtshandig zonder voorkeur .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.