image

Onderzoekers leggen Chinese Firewall onder microscoop

dinsdag 7 oktober 2014, 10:43 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers hebben de grote Chinese Firewall onder de microscoop gelegd om te kijken hoe de Chinese autoriteiten hiermee de toegang tot het Tor-netwerk weten te blokkeren. De Chinese overheid gebruikt de "Great Firewall of China" voor het filteren van verkeer en blokkeren van allerlei ongewenste websites.

De onderzoekers van de Universiteit van New Mexico en de Universiteit van Karlstad wilden weten of het filteren gedecentraliseerd, bijvoorbeeld in provincies, of gecentraliseerd, bijvoorbeeld bij Internet Exchanges (IXP), plaatsvindt. Daarnaast zochten ze ook naar tijdelijke patronen in het filteren, bijvoorbeeld of mensen op bepaalde tijden wel met het Tor-netwerk verbinding konden maken.

Ook werd er gekeken naar lokale patronen, waarbij in kaart werd gebracht of mensen in bepaalde Chinese gebieden wel met Tor verbinding konden maken terwijl dit in andere gebieden niet mogelijk is. Via het Tor-netwerk is het mogelijk om gecensureerde websites toch te bezoeken en het IP-adres te verbergen.

Effectief

Uiteindelijk ontdekten de onderzoekers dat veel IP-adressen in het China Education and Research Network (CERNET) wel verbinding met Tor kunnen maken. Naast CERNET bleek het overheidsfilter zeer effectief, ondanks dat er soms downtime is waardoor geblackliste websites toch bereikbaar zijn. Verder lijkt het erop dat het filteren op IXP-niveau plaatsvindt in plaats van een filter op provincieniveau.

"Onze resultaten laten zien dat China nog steeds een sterke greep op de communicatie-infrastructuur heeft, met name op de IP- en TCP-laag", zo stellen de onderzoekers. Die merken op dat de anti-censuurmaatregelen zich daarom voornamelijk op de applicatielaag en pluggable transportprotocollen richten. Daarbij wordt het Tor-verkeer omgevormd tot onschuldig lijkend verkeer. Op deze manier zien partijen die het verkeer monitoren niets verdachts en kunnen gebruikers toch van het Tor-netwerk gebruik maken.

Reacties (1)
07-10-2014, 12:40 door Anoniem
... en daarom horen we nu opeens niets meer over de protesten in Hong-Kong in 'onze' media, behalve uiteraard de gebruikelijke propaganda ?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.