image

Australische tv-zender tijdelijk uit de lucht door ransomware

dinsdag 7 oktober 2014, 11:36 door Redactie, 0 reacties

Een infectie door ransomware heeft ervoor gezorgd dat de Australische televisiezender ABC tijdelijk uit de lucht is gegaan. Zowel de tv-zender als andere Australische organisaties en internetgebruikers waren het doelwit van een grote spamcampagne waarbij er e-mails uit naam van Australia Post werden verstuurd.

In de e-mails werd gesteld dat een koerier een pakketje niet kon afleveren. Informatie over het pakket kon vervolgens via een link worden bekeken. Een werknemer van ABC opende de e-mail en meegestuurde link. Vervolgens raakten de systemen met crypto-ransomware besmet, die allerlei bestanden voor losgeld versleutelt. Het gaat onder andere om documenten en mediabestanden.

"Er was een IT-beveiligingsprobleem deze ochtend dat sommige uitzendsystemen van ABC trof en voor technische problemen voor ABC News 24 zorgde", aldus de televisiezender in een verklaring. Vanwege de infectie was de zender een half uur uit de lucht en werd de stand-by programmering uitgezonden. Inmiddels zouden alle problemen zijn verholpen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.