image

Adobe: eBook-data alleen verzameld voor licentiecontrole

woensdag 8 oktober 2014, 09:40 door Redactie, 8 reacties

De eBook-gegevens die een app van Adobe verzamelt en naar het softwarebedrijf terugstuurt worden alleen gebruikt voor licentiecontrole, zo laat Adobe in een verklaring tegenover Security.NL weten. Gisteren ontstond grote ophef toen bekend werd dat Adobe Digital Editions 4 informatie over geopende eBooks, gelezen pagina's en de leesvolgorde verzamelt en naar Adobe terugstuurt. Ook zou het programma de harde schijf op eBooks scannen.

Adobe laat weten dat alle informatie die van gebruikers wordt verzameld alleen bedoeld is voor zaken als het controleren van licenties en het faciliteren van verschillende licentiemodellen van uitgevers. Daarnaast zou deze informatie alleen worden verzameld voor het eBook dat de gebruiker op dat moment leest en niet voor andere eBooks in de bibliotheek.

Verder stelt het softwarebedrijf dat het de privacy van gebruikers erg belangrijk vindt. "En de dataverzameling in Adobe Digital Editions vindt plaats in overeenstemming met de gebruikersovereenkomst en het Adobe Privacybeleid", aldus de verklaring. Adobe gaat echter niet in op het feit dat de verzamelde gegevens onversleuteld naar de servers van Adobe zouden worden gestuurd.

Reacties (8)
08-10-2014, 11:05 door spatieman
jaja.
Hallo NSA, cadowtje !
08-10-2014, 12:01 door Anoniem
Verder stelt het softwarebedrijf dat het de privacy van gebruikers erg belangrijk vindt.

* Adobe, ook bekend als 'wereldwijde dataverzamelaar'

Adobe Test & Target
Adobe Omniture

* Bekende delen uit url's te vinden op 'het halve web'

2o7.net
omtrdc.net
tt.omtrdc.net
adobe.tt.omtrdc.net
cdn.tt.omtrdc.net
adobe.tt.omtrdc.net
adobe-d3.openxenterprise.com
adobetag.com.edgekey.net
stats.adobe.com
..

* Wat zouden deze maatregelen voor je hele device en alle programma's die connectie willen met het internet kunnen betekenen?

- extra uitgaande firewall protectie / extra hostfile rules
- browser-extensies of addons

Meer privacy!

Privacy belangrijk vinden moet je zelf!
Helaas kan je er nagenoeg niet op vertrouwen dat anderen dat voor je garanderen.
Je privacy moet je daarom zelf monitoren en daar zelf maatregelen voor nemen,
het is jouw privacy en jouw belang.
08-10-2014, 12:32 door Anoniem
"En de dataverzameling in Adobe Digital Editions vindt plaats in overeenstemming met de gebruikersovereenkomst en het Adobe Privacybeleid"
Natuurlijk! Totaal bewijs dat ze "de privacy van gebruikers erg belangrijk vinden". Want die bakken met advocatengeneuzel zijn er ook echt om de klant beter van te laten worden.

Dit is net als opa ivo o. die bij hoog en bij laag volhoudt dat de grootste misstanden prima in orde zijn want "het mag van de wet". Die hij zelf maakt. Natuurlijk joh.
08-10-2014, 13:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Verder stelt het softwarebedrijf dat het de privacy van gebruikers erg belangrijk vindt.
Helaas kan je er nagenoeg niet op vertrouwen dat anderen dat voor je garanderen.
Je privacy moet je daarom zelf monitoren en daar zelf maatregelen voor nemen,
het is jouw privacy en jouw belang.

Uiteraard is dat de verantwoordelijkheid van elke internetgebruiker maar in een tijd waar een https verbinding inmiddels net zo gewoon is als een kleuren-tv, is het niet meer van deze wereld dat een softwaregigant het blijkbaar te moeilijk vindt om een applicatie van code te voorzien die ervoor zorgt dat privégegevens versleuteld worden opgehaald. Absurde nonchalance of Schandalige minachting van hun klanten!
08-10-2014, 14:01 door Anoniem
Nog een url om te blokkeren
voor zolang deze nog actief blijft

adelogs.adobe.com

http://arstechnica.com/security/2014/10/adobes-e-book-reader-sends-your-reading-logs-back-to-adobe-in-plain-text/
zie artikel afbeelding
http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2014/10/datacapture-de.png
08-10-2014, 14:52 door Anoniem
Adobe removed; checked register for Adobe residue (removed all entries) ;)
08-10-2014, 15:12 door Ramon.C
"Daarnaast zou deze informatie alleen worden verzameld voor het eBook dat de gebruiker op dat moment leest en niet voor andere eBooks in de bibliotheek."

Zo, dat is een wereld van verschil zeg. Die worden uiteindelijk toch ook gelezen niet?
08-10-2014, 15:24 door Anoniem
"De eBook-gegevens die een app van Adobe verzamelt en naar het softwarebedrijf terugstuurt worden alleen gebruikt voor licentiecontrole, zo laat Adobe in een verklaring tegenover Security.NL weten. "

Lol, ze doen dus een preventieve digitale huiszoeking, om te controleren dat je geen zaken hebt waar je geen licentie voor hebt ? Waar denken ze de bevoegdheid hiervoor vandaan te halen ? Of denken ze dat ze alles kunnen doen wat technisch mogelijk is.

Indien ik een boek koop in de boekenwinkel, dan komt de winkelier toch ook niet bij mij kijken welke boeken ik verder nog heb, en of deze allemaal legitiem zijn aangeschaft ?

Het lijkt wel alsof iedere software producent vandaag de dag denkt dat hij het recht heeft om zich toegang te verschaffen tot alle informatie op de PC van de klant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.