image

Britse man opgepakt wegens Trojaans paard

woensdag 20 maart 2013, 14:07 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië is een 36-jarige man aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de verspreiding van een Trojaans paard waarmee criminelen geld van bankrekeningen haalden. De Brit werd gisteren door de Police Central eCrime Unit (PCeU) en het Serious Organised Crime Agency (SOCA) wegens fraude en drugsmisdrijven van zijn bed gelicht.

Volgens de PCeU vond de arrestatie ook plaats in verband met een lopend onderzoek naar de verspreiding van de Tilon banking Trojan. Deze malware is gebruikt om computers van internetgebruikers te infecteren en zo hun persoonlijke bankgegevens te stelen. Daarmee werden vervolgens frauduleuze transacties verricht.

De computers en digitale media van de man zijn in beslag genomen en zullen door een team van forensisch onderzoekers worden onderzocht, zo laat de PCeU weten.

Bankrover
De Tilon banking Trojan werd in augustus vorig jaar voor het eerst ontdekt. Vorige maand werd een aangepaste variant van de malware aangetroffen die het voor de makers eenvoudiger moet maken om bankrekeningen te beroven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.