image

'Chinese hackers wissen sporen na rapport'

woensdag 20 maart 2013, 14:35 door Redactie, 1 reacties

Naar verluidt Chinese hackers die in een rapport van een Amerikaans beveiligingsbedrijf worden beschreven zijn druk bezig geweest om hun sporen te wissen. Dat liet beveiligingsbedrijf Mandiant tijdens een ongeclassificeerde briefing voor een Senaatscommissie over opkomende dreigingen weten. "Ze proberen een deel van hun online sporen te wissen", aldus CSO Richard Bejtlich.

In het rapport van Mandiant wordt een eenheid beschreven die onderdeel van het Chinese leger zou zijn en zich met grootschalige cyberspionage tegen westerse landen en bedrijven zou bezighouden. Na de ontmaskering zouden de hackers een aantal van de publieke databases waar informatie over het in staat hebben gewijzigd.

Groep
"We hebben gezien dat ze een deel van hun infrastructuur hebben aangepast", liet Bejtlich weten. Het gaat dan onder andere om de computers die werden gebruikt om van China naar het westen te 'springen'.

De oprichter van het beveiligingsbedrijf denkt dat de in het rapport beschreven hackers bij andere hackereenheden zullen worden ondergebracht. "Ik denk dat het voorlopig met deze groep is gedaan", zegt CEO Kevin Mandia tegenover The Hill.

Reacties (1)
20-03-2013, 18:26 door vimes
...Na de ontmaskering zouden de hackers een aantal van de publieke databases waar informatie over het in staat hebben gewijzigd.

ik denk dat er iets ontbreekt..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.