image

Webcam-beveiliging haalt 36.000 dollar binnen

woensdag 8 oktober 2014, 15:44 door Redactie, 5 reacties

Vanwege het risico dat aanvallers toegang tot de webcam krijgen en gebruikers zo kunnen bespioneren is op Kickstarter een project verschenen waarbij er een modieuze webcam-beveiliging wordt aangeboden. De Nope wordt omgeschreven als een eenvoudig en elegant magnetisch privacyschild.

Het bestaat uit twee magneetjes, waarvan er eentje op de laptop of desktop wordt vastgeplakt. Het tweede magneetje kan vervolgens eenvoudig voor de webcam worden geschoven. Dit is volgens de ontwikkelaars een betere oplossing dan het gebruik van tape, dat na verloop van tijd niet meer plakt. Daarnaast kunnen mensen het tape vergeten of verliezen, ziet het er niet professioneel uit en kan het een plakkerige laag achterlaten.

"We zijn dit project begonnen omdat we vrijwilligerswerk met studenten doen die digitale apparaten met camera's gebruiken. De schokkende waarheid is dat bijna iedereen je computer kan hacken om je camera in te schakelen zonder dat je het zelf weet", aldus de ontwikkelaars. Die vroegen via Kickstarter om een bedrag van 500 dollar, maar inmiddels is er bijna 36.000 dollar van 3475 supporters opgehaald. Voor 5 dollar ontvangen supporters twee Nopes naar keuze. De magneetjes zijn er in verschillende afmetingen.

Reacties (5)
09-10-2014, 10:05 door Anoniem
Voor 7 dollar, want verzenden buiten de USA kost US$ 2 meer.
09-10-2014, 11:35 door Anoniem
En twee magneetjes kosten 50 cent per stuk: Goed idee, net geprobeerd werkt goed.
09-10-2014, 15:58 door Anoniem
Afgeknipte plakstrip van een post-it werkt prima op de interne laptop camera :-)
Eens in de zoveel tijd even nieuwe bevestigen.
Vrijwel gratis.

Wellicht minder geschikt voor aparte webcam
10-10-2014, 15:58 door _R0N_
Moet je wel een metalen deksel hebben, vaak is het plastic met een dunne metalen strip erachter, moet je magneet weer wat sterker zijn,
Ennuh gaat je deksel nog wel dicht met die magneten erop?
13-10-2014, 12:05 door Quovadis
Je kunt jezelf ook afvragen waarom die ingebouwde webcam met microfoon in laptops zulke heilige functies zijn geworden dat het niet meer mogelijk is om een laptop of tablet zonder die features te kopen.

En niemand die dit vreemd vind, NIEMAND die het vreemd vind dat fabrikanten van die zelfde laptops en tablets niet inspelen op deze ontwikkelingen, NIEMAND die eens een paar kritische vragen durft te stellen aan diezelfde fabrikanten, NIEMAND die eens vraagt aan diezelfde fabrikanten of zij kunnen aantonen dat iedereen die een laptop of tablet koopt ook echt die heilige features volledig gebruikt of überhaupt wel gebruikt laat staan of men deze wel wil want geen een fabrikant kan dit aantonen met een goed onderbouwd marketing onderzoek, NIEMAND die zich af vraagt waarom er geen vrije keuze meer is dat je een laptop of tablet met wel of geen ingebouwde webcam en microfoon kan kopen, NIEMAND die dit eens aangekaart heeft bij bijvoorbeeld de consumentbond, NIEMAND die dit eens juridisch uitgezocht heeft wie er nu uiteindelijk verantwoordelijk is het de gebruiker of de fabrikant die een onveilig product (zie eerder artikel "Straf leveranciers van onveilige producten") levert en je geen vrije keuze geeft (want je zult en moet die webcam met microfoon kopen al gebruik je dat ding nooit van z`n leven), NIEMAND die je hoort of ziet die de stap heeft genomen om de webcam en microfoon fysiek uit zijn laptop of tablet te laten verwijderen door een reparatiebedrijf of zelf handig is en dit zelf te doen.

MAAR IEDEREEN LIGT WEL WAKKER OM Z`N PRIVACY.

PS: ik ben wel iemand die kritisch vragen heeft gesteld aan een aantal ven die laptop fabrikanten zover ze zich niet schuil houden achter de firewall van call- en contactcenters, je zult verbaasd zijn de antwoorden die je krijgt.

CONCLUSIE: dit zaakje stinkt.

PS, ik ga toch ook eens informeren hoe dit allemaal juridisch in elkaar zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.