image

Google en Microsoft: NSA-spionage schadelijk voor IT-bedrijven

donderdag 9 oktober 2014, 11:33 door Redactie, 0 reacties

De spionagepraktijken van de NSA zijn schadelijk voor Amerikaanse IT-bedrijven, zo hebben topmannen van Google, Microsoft en Facebook gisteren tijdens een forum laten weten. De bijeenkomst was georganiseerd door de Democratische senator Ron Wyden die de impact van de grootschalige NSA-spionage op de Amerikaanse economie wilde bespreken. Hij kreeg daarin bijval van de Amerikaanse IT-giganten.

"We maken het internet op deze manier kapot", zo waarschuwde Google-topman Eric Schmidt. Door de onthullingen over de NSA besluiten steeds meer Europese overheden en andere landen om wetten in te voeren die verplichten dat de online gegevens van hun burgers binnen de eigen landsgrenzen worden opgeslagen. "De gevolgen zijn ernstig en worden steeds ernstiger", ging Schmidt verder.

Dat maakt het volgens Facebook-topman Colin Stretch steeds lastiger om diensten aan te bieden. "De werkelijkheid is dat dit een echt probleem voor Amerikaanse techbedrijven is", voegde Microsoft's Brad Smith toe. "Als het vertrouwen verdwijnt, dan is dat slecht voor de bedrijfskansen." Hij merkte verder op dat mensen geen technologie gebruiken die ze niet vertrouwen.

Wyden wil de waarschuwingen van de IT-giganten aan Washington doorgeven, om te laten weten dat er een concreet gevaar voor de Amerikaanse interneteconomie is. "Wanneer de acties van buitenlandse overheden Amerikaanse banen bedreigen, moet Washington in actie komen. Maar zelfs vandaag spreekt niemand in Washington over hoe de grootschalige surveillance de Amerikaanse economie schaadt", aldus de Senator.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.