image

NCSC simuleert aanval door hackersgroep

donderdag 21 maart 2013, 17:41 door Redactie, 0 reacties

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft de afgelopen twee dagen deelgenomen aan een internationale cyberoefening waarbij aanvallen door een politiek gemotiveerde hackersgroep werden gesimuleerd. Ook werd er tijdens de operatie malware geanalyseerd. De oefening had als naam 'Cyberstorm IV' en werd door het International Watch and Warning Network (IWWN) verzorgd.

De IWWN is een samenwerkingsverband van 15 landen over de hele wereld, waar afspraken zijn gemaakt over het uitwisselen van informatie in het geval van cyberincidenten.

Contact
De gesimuleerde aanvallen vonden plaats tegen de websites van media en overheidsorganisaties. Volgens het NCSC is het organiseren en houden van oefeningen van groot belang voor de internationale CERT-community om te zien hoe zij het meest effectief kunnen reageren op dergelijke aanvallen.

"Tijdens de oefening zijn diverse contacten geweest tussen de spelers van de deelnemende landen, met behulp van ondermeer e-mail en via teleconferenties. Het belang van internationale samenwerking werd tijdens Cyberstorm IV nog eens werd bevestigd", aldus het NCSC.

De eerste Cyberstorm-oefening vond in 2006 plaats en werd door het Amerikaanse ministerie van Homeland Security opgezet. Ook dit keer deed de VS aan de oefening mee. Homeland Security verzorgde samen met haar partners van IWWN het internationale component van Cyberstorm IV.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.