image

Microsoft looft 4.000 euro uit voor security-scriptie

vrijdag 22 maart 2013, 10:20 door Redactie, 0 reacties

Studenten met een voorliefde voor IT-security die een zakcentje willen bijverdienen kunnen meedoen aan een nieuwe wedstrijd van Microsoft. De softwaregigant wil graag van studenten weten welk overheidsbeleid de grootste gevolgen voor cybersecurity heeft gehad en wat voor uitvoerbaar advies ze aan beleidsmakers en politici zouden adviseren.

Daarnaast moet ook antwoord worden gegeven op de vraag hoe de groei van het aantal apparaten en gebruikers invloed op het beleid heeft, hoe beleidsmakers hierop moeten reageren en of er elementen in het huidige beleidslandschap ontbreken of moeten worden verwijderd.

Scriptie
Ideeën over deze onderwerpen moeten in een verslag van minimaal 5 en maximaal 15 pagina's naar Microsoft worden opgestuurd. Studenten aan hoge scholen en universiteiten kunnen meedoen, ongeacht studierichting. Alleen studenten uit Cuba, Iran, Noord-Korea, Sudan en Syrië zijn vanwege de Amerikaanse exportwetgeving van deelname uitgesloten.

In totaal mogen studenten drie verschillende scripties opsturen, wat uiterlijk tot 14 juni van dit jaar kan. De winnaars worden in juli bekendgemaakt. Voor de winnaar wacht 4.000 euro, de nummer twee moet het met 2.300 euro doen en voor de derde plek is 1.500 euro gereserveerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.