image

Systeembeheerder kaapt e-mail burgemeester

vrijdag 22 maart 2013, 15:07 door Redactie, 1 reacties

Een 46-jarige Amerikaanse systeembeheerder heeft bekend dat hij de e-mail van de burgemeester en andere topfunctionarissen van het Amerikaanse stadje Hoboken onderschepte en doorstuurde. Als Chief Information Technology Officer was Patrick Ricciardi verantwoordelijk voor het in de lucht houden van het gemeentenetwerk. Hierbij had hij ook toegang tot de e-mail van ambtenaren.

In april 2011 maakte Ricciardi een archiefmap op zijn computer aan waarin alle inkomende en uitgaande e-mails van de burgemeester en zijn werknemers werden bewaard. Zowel de burgemeester als zijn personeel hadden hier geen toestemming voor gegeven. De systeembeheerder bekende de e-mails van de burgemeester gelezen te hebben.

Spionage
Ricciardi, die al sinds 1992 voor de gemeente werkte, wilde naar eigen zeggen de burgemeester op deze manier bespioneren. De opgeslagen e-mails werden vervolgens ook naar andere ambtenaren doorgestuurd. De zaak kwam aan het rollen toen één van de ambtenaren die de doorgestuurde e-mails van Ricciardi ontving de andere ambtenaren hiermee confronteerde.

De rechter doet op 1 juli uitspraak. Ricciardi wordt beschuldigd van het verkrijgen van toegang tot een computer zonder toestemming, het onderscheppen van elektronische communicatie en de openbaarmaking hiervan. Hem hangt een maximale gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 250.000 dollar boven het hoofd.

Reacties (1)
22-03-2013, 15:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.