image

VVD stelt vragen over aanpak cybercrime banken

maandag 25 maart 2013, 14:21 door Redactie, 0 reacties

Vorige week liet Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie in het Financieele Dagblad weten dat banken onvoldoende zouden doen om cybercrime aan te pakken. Reden voor de VVD om Kamervragen te stellen, onder andere over de impact van de meldplicht. Kamerleden Dijkhoff en De Vries willen van de minister weten waarom hij vindt dat banken te weinig doen.

De banken ontkennen dit juist en zeggen zich niet in de kritiek te herkennen. Ook willen de Kamerleden weten welke afspraken er tussen overheid en banken zijn gemaakt over de aanpak van cybercrime, en of de banken deze afspraken nakomen.

Meldplicht
Opstelten zal ook antwoord moeten geven over de impact van de meldplicht en of banken hier gehoor aan geven in het geval van een aanval. Zo zijn de Kamerleden benieuwd of 'naming en shaming' geen risico vormt voor het aanpakken van cybercrime en vergaren van kennis.

Bedrijven zouden uit angst voor negatieve publiciteit het melden van lekken mogelijk verzwijgen. De minister zou binnen drie weken moeten antwoorden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.