image

32 virusscanners voor Android getest

maandag 13 oktober 2014, 16:43 door Redactie, 0 reacties

Eigenaren van een Android-toestel die een virusscanner willen kiezen kunnen uit een groot aantal apps kiezen, zo blijkt uit de nieuwste test van het Duitse testorgaan AV-Test waarbij 32 pakketten werden vergeleken. De apps werden met 2186 kwaadaardige apps getest.

De detectie varieerde tussen de 89,9% en 100%, met een gemiddelde van maar liefst 98%. Vijftien programma's scoren zelfs 100%. Verder werd er gekeken hoe de programma's met 2916 legitieme apps omgingen, waarvan 1946 afkomstig van Google Play. 8 security apps veroorzaakten bij elkaar 36 false positives, waarbij de schone apps als malware werden aangemerkt. AVG en G Data gaan hier voornamelijk de fout in, met respectievelijk 12 en 11 false positives.

De 32 apps konden voor de detectie van malware, false positives en aanvullende beveiligingsfeatures in totaal 13 punten halen. Twaalf apps weten het maximale aantal punten te scoren, namelijk Bitdefender, BullGuard, ESET, drie programma's van Cheetah Mobile, PSafe, Qihoo, Sophos, Tencent, Trend Micro en Trustlook. Uiteindelijk was het de app van G Data die met 7 punten als enige een onvoldoende scoorde en niet werd gecertificeerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.