image

IE niet geliefd bij security-bewuste internetter

dinsdag 26 maart 2013, 10:52 door Redactie, 4 reacties

Internet Explorer mag volgens sommige statistieken dan de populairste browser op het web zijn, bij security-bewuste gebruikers is Microsoft's browser niet geliefd. Het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives deed onderzoek onder ruim 4.700 gebruikers. Het gaat hier om gebruikers met een interesse in anti-virussoftware, aangezien AV-Comparatives virusscanners test en vergelijkt.

Zo is iets minder dan de helft van de ondervraagde gebruikers bekend met EICAR, wat de afkorting van het European Institute for Computer Antivirus Research is. EICAR is vooral bekend vanwege het testbestand om virusscanners mee te testen. Verder was 30% van de gebruikers bekend met het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Gebruik
Onder deze gebruikers is Firefox met 39% de populairste browser, gevolgd door Google Chrome (35%). Internet Explorer is derde, met 14,4%. Op de vierde plek staat Opera, dat door 6,5% wordt gebruikt. In de algemene statistieken heeft Opera een aandeel van 1,5% en schommelt IE tussen de 55% en 35%.

In Azië en Amerika is Chrome populairder dan Firefox, maar over het geheel genomen is Mozilla's browser het populairst. Daarnaast is het aandeel van Windows 8 onder de ondervraagde gebruikers groter dan dat van Windows XP, 17% tegenover 12,5%. Windows 7 is met zo'n 62% het populairst.

Prestaties
Deelnemers aan het onderzoek moesten ook antwoord geven op de vraag wat anti-virusbedrijven zouden moeten verbeteren. Dan is systeembelasting met 67% het meest gegeven antwoord, gevolgd door betere verwijdering van malware (65%). Betere detectie volgt pas op de derde plek.

Reacties (4)
26-03-2013, 13:31 door Anoniem
Dit is de populairste browser omdat dit standaard bij Windows geleverd is en mensen niet weten dat er ook andere betere browsers zijn, ook al geeft Microsoft aan dat er andere browsers zijn uit ervaring worden alle pop-ups die niet bekend zijn gewoon weggeklikt en niet meer naar gekeken.

Ook worden office en ander Microsoft producten volop in het bedrijfsleven gebruikt. deze zijn allemaal geoptimaliseerd voor IE dus zul je niet snel een bedrijf zien die Chrome of Firefox als standaard browser instelt.

Al met al zijn die statistieken imo niet accuraat omdat mensen geen idee hebben dat er meer op de markt is dan IE.

gr,
26-03-2013, 14:49 door Anoniem
Aan alle security-bewuste internetters. Ook EMET geeft geen enkele bescherming tegen heap-spraying. Firefox 19.02 heeft een rudimentaire bescherming. Noscript verbetert dit. Je moet het echter wel aan zetten !! OOK voor sites die je vertrouwt, wan zo'n site kan helaas ook besmet raken, zoals dat ook in Nederland gebeurd is met nu.nl en de site van de Telegraaf.
26-03-2013, 15:06 door lucb1e
Ik ben ook wel benieuwd naar Security.nl's statistieken, en dan met name van mensen met een account en >0 gemiddelde reactiescore (dat lijken me de meest security-bewuste gebruikers).
27-03-2013, 05:42 door Anoniem
In mijn vorige post stelde ik "In de eerste plaats lijkt het mij nogal offtopic om over EMET en heapspraying te beginnen terwijl het artikel over het gebruik van IE vs FF en Chrome gaat." , dat is mischien niet helemaal juist omdat het hier over "security-bewuste internetters" ging .
Jammergenoeg kan ik als anoniem niet mijn vorige posts editen dus hoop ik dat ik het bij deze heb rechtgezet.

Hoogachtend A.Noniem :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.