Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Pinnen bij ABN Amro met mangeetstrip

26-03-2013, 16:07 door Whireking, 10 reacties
De magneetstrip op mijn pinpas is aan het eind van 2011 beschadigd geraakt en onbruikbaar. Ik heb hier geen nieuwe pas voor aangevraagd want vanaf 1-1-2012 mag hij toch niet meer gebruikt worden en de chip werkt nog wel gewoon. Ik heb gemerkt dat ik afgelopen jaar bij enkele(twee) pin automaten niet kon pinnen omdat hij mijn pas niet pikte, omdat de magneetstrip onleesbaar is.
Deze pin automaten waren allebei van ABN Amro, en zijn de enige ABN Amro automaten waar ik verschillende keren geprobeerd heb te pinnen, dus nog niet bij meerdere geprobeerd. En begin nu zorgen te maken dat ABN Amro, in ieder geval bij sommige automaten, nog steeds gebruikt maakt van de magneetstrip in plaats van de chip.
Alle andere pinautomaten doen het allemaal wel gewoon normaal met mijn onbruikbare magneetstrip (Winkels, andere banken ook in België /Frankrijk /Duitsland)
Het gaat om de automaten bij het Stadhuisplein Eindhoven en station Venlo.
Heeft iemand hier meer verstand over? Of meer mensen problemen mee?

ABN Amro is niet de bank waar ik bij zit, voor zo ver dit relevant is.
Reacties (10)
26-03-2013, 16:28 door Anoniem
Ben je al is een abn binnengelopen en deze vraag gesteld?

Mischien wordt er een check uitgevoerd die nog via magneetstrip loopt?
27-03-2013, 09:02 door xclude
Bij mijn weten maken alle ATM's (geldautomaten) nog steeds gebruik van de magneetstrip. Het zou momenteel ook niet anders kunnen omdat er rekening moet worden gehouden met toeristen en zakenlui van buiten de EU geld moeten kunnen opnemen. Het is nog steeds niet wereldwijd geregeld dus kan het ook gewoon niet. Denk bijvoorbeeld aan pinpas fraude, gestolen pinpas gegevens worden gebruikt om in landen buiten Europa met zelf (na)gemaakte passen geld uit de muur te halen. Eveneens de reden dat banken nu massaal de pinpassen blokkeren voor gebruik buiten Europa. Mocht je echter op reis gaan naar bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaans land dan kun je dat gebruik van de pinpas zelf aanzetten en bij terugkomst weer blokkeren voor gebruik buiten Europa.

Kortom JA de magneetstrip is nog steeds nodig als je geld uit de muur wilt halen. ;)
27-03-2013, 12:50 door Whireking
Vergeten in te loggen schijnbaar, bericht wat ik geplaatst heb zal zo wel verschijnen.
28-03-2013, 11:09 door Anoniem
Door xclude: Bij mijn weten maken alle ATM's (geldautomaten) nog steeds gebruik van de magneetstrip. Het zou momenteel ook niet anders kunnen omdat er rekening moet worden gehouden met toeristen en zakenlui van buiten de EU geld moeten kunnen opnemen.
Kortom JA de magneetstrip is nog steeds nodig als je geld uit de muur wilt halen. ;)
Dat automaten vanwege compatibility nog magneetstrip ondersteunen wil nog niet zeggen dat de ABN dan geen nieuwere methodes kunnen inbouwen in hun automaten, naast de magneetstrip.
28-03-2013, 13:15 door Anoniem
Of je draait het om en de ABN is de enige die een dubbele check uitvoert waarbij de pas geweigerd wordt omdat de magneetstrip niet werkt.
28-03-2013, 14:26 door Anoniem
zonder chip werkt ie niet. als je namelijk een kopie maakt van alleen je magneetstrip, wordt je geweigerd. Dus lezen van strip, en checken op chip.
28-03-2013, 14:38 door johanw
Ik weet in elk geval dat de ABN automaten, als ze de magneetstrip gebruiken, de chip in elk geval OOK gebruiken, want mijn moeder kon een tijd geleden geen geld opnemen met haar pas waarvan de chip kapot was. Pinnen in de winkel (dat ging toen nog met alleen de magneetstrip) kon ze wel met die pas,
28-03-2013, 15:14 door Whireking
Of het bericht wat ik gister typte als anoniem wordt niet door gelaten. Maar vroeg me vooral af of het onveilig was, maar zoals ik hier boven lees kan er ook niet gepind worden met alleen strip.
Wat wel raar is, want hoe gaat ze dan met buitenlandse passen om zonder chip (het verhaal van xclude).
28-03-2013, 15:29 door wica128
Door xclude: Bij mijn weten maken alle ATM's (geldautomaten) nog steeds gebruik van de magneetstrip. Het zou momenteel ook niet anders kunnen omdat er rekening moet worden gehouden met toeristen en zakenlui van buiten de EU geld moeten kunnen opnemen. Het is nog steeds niet wereldwijd geregeld dus kan het ook gewoon niet. Denk bijvoorbeeld aan pinpas fraude, gestolen pinpas gegevens worden gebruikt om in landen buiten Europa met zelf (na)gemaakte passen geld uit de muur te halen. Eveneens de reden dat banken nu massaal de pinpassen blokkeren voor gebruik buiten Europa. Mocht je echter op reis gaan naar bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaans land dan kun je dat gebruik van de pinpas zelf aanzetten en bij terugkomst weer blokkeren voor gebruik buiten Europa.

Kortom JA de magneetstrip is nog steeds nodig als je geld uit de muur wilt halen. ;)Niet helemaal waar. Ik heb ook een tijd lang rond gelopen met een magneet strip die het niet deed. Heb gelukkig bij geen enkele betaal automaat problemen gehad. Alleen het stortings machine bij de rabobank wilt de magneet strip lezen.
29-03-2013, 10:25 door Anoniem
Ik heb mijn ING-pas-magneetstrip al een jaar geleden met een schaar onklaar gemaakt en ondervind nul problemen bij pinnen uit de muur en bij winkels. Eveneens geen problemen met pinnen in andere landen in Europa en in de VS met een onklaar gemakte magneetstrip.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.