image

Roemeen krijgt 5 jaar cel wegens phishing

woensdag 27 maart 2013, 11:37 door Redactie, 0 reacties

Een lid van een Roemeense bende cybercriminelen is in de Verenigde Staten wegens betrokkenheid bij phishingaanvallen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. De 28-jarige Laurentiu Cristian Busca was onderdeel van een groep Roemenen uit de buurt van Craiova, die bestanden, tools en gestolen gegevens die via phishing waren verkregen met elkaar deelden.

De bende stuurde internetgebruikers e-mails die van hun bank afkomstig leken en vroegen om op een bepaalde website in te loggen. De op deze phishingsites ingevulde gegevens kwamen in handen van de criminelen. De bende gebruikte verschillende 'verzamelaccounts' waar e-mails met gestolen gegevens naar toe werden gestuurd.

In de accounts vond de FBI credit- en debitcardnummers, verloopdata, CVV-codes, pincodes en andere persoonlijk identificeerbare informatie, waaronder adresgegevens, telefoonnummers en social security nummers. Met deze data werden vervolgens de rekeningen van de slachtoffers leeggehaald.

Software
Volgens de aanklacht zou Busca tussen 2004 en 2006 bij de phishingaanvallen betrokken zijn. Tijdens het onderzoek naar zijn e-mailaccounts werden meer dan 10.000 gestolen debit- en creditcardnummers gevonden. Naast het verhandelen van de gestolen informatie bezat Busca ook verschillende phishingtools die hij met anderen deelde.

Het ging dan om software voor het maken van valse internetsites en software voor het produceren van valse credit- en debitcards.

De arrestatie en uitlevering van Busca was onderdeel van een 7 jaar durend onderzoek van de FBI. In totaal zijn 19 Roemenen in deze zaak aangeklaagd. Inmiddels zijn er tien Roemenen uitgeleverd, negen anderen zijn nog voortvluchtig.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.