image

Microsoft waarschuwt voor einde support Server 2003

donderdag 16 oktober 2014, 10:12 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft bedrijven en organisaties gewaarschuwd dat over negen maanden de ondersteuning van Windows Server 2003 stopt. Dit houdt in dat na 14 juli 2015 er geen beveiligingsupdates en patches meer voor het besturingssysteem zullen verschijnen, dat op 24 juli 2003 werd gelanceerd.

"Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden", aldus Microsoft. De softwaregigant benadrukt dat de beëindiging van de ondersteuning een aanzienlijke impact op bestaande Windows Server 2003-omgevingen zal hebben.

Inventariseren

Bedrijven krijgen dan ook het advies om te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015. "Migreren lijkt in eerste instantie misschien een flinke onderneming, maar er zijn voldoende tools beschikbaar die dit vereenvoudigen", zegt Hans Bos van Microsoft. Uit onderzoek van Computer Profile bleek dat in april van dit jaar 28% van de bedrijven van meer dan 50 medewerkers nog gebruik van Server 2003 maakte. Vanwege het einde van de ondersteuning heeft Microsoft deze speciale site gelanceerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.