image

Privacyrouter onder vuur wegens gebruikte hardware

donderdag 16 oktober 2014, 14:08 door Redactie, 2 reacties

Een mini-router die gebruikers privacy en anonimiteit belooft en inmiddels meer dan 600.000 dollar via Kickstarter heeft opgehaald ligt onder vuur omdat er standaard hardware gebruikt zou worden. De "anonabox" gebruikt als besturingssysteem OpenWRT en laat al het verkeer via Tor lopen.

Dat zou gebruikers anonimiteit op het internet moeten bieden. De ontwikkelaar, August Germar, liet tevens weten dat dat de mini-router meer veiligheid biedt dan de meeste andere producten, omdat het volledig opensource en open hardware is. Iedereen kan de code auditen en de hardwareschema's downloaden. Germar wilde voor zijn project 7500 dollar ophalen. Nadat Wired een verhaal over het apparaatje publiceerde schoot het aantal betalingen omhoog en is inmiddels de 600.000 dollar gepasseerd.

Reddit

Germar besloot vervolgens op de sociale nieuwssite Reddit een "Ask Me Anything" sessie te doen waar hij uiteindelijk werd beschuldigd van het misleiden van consumenten. De gebruikte hardware zou namelijk niet open en zelf ontwikkeld zijn. Reddit-lezers hadden ontdekt dat er op de Chinese marktplaats Alibaba mini-routers werden aangeboden die er precies hetzelfde uitzagen als de anonabox. Tegen verschillende media laat Germar weten dat er inderdaad een standaard routermodel is gebruikt, alleen dat de fabrikant zijn model van extra geheugen heeft voorzien.

"Ze misleiden opzettelijk het publiek (LIEGEN) door te stellen dat het apparaat volledig opensource is, terwijl dat niet het geval is. Hardware, het belangrijkste onderdeel van het apparaat, is niet opensource. Het is een goedkope Chinese kopie van een TP-Link "3G router" wat de mogelijkheid voor backdoors in de hardware opent", aldus één criticus. Daarnaast zou de gebruikte Tor-versie van beveiligingsonderzoeker The Grugq afkomstig zijn, in plaats van dat er een eigen ontwikkelde implementatie wordt gebruikt.

Reacties (2)
16-10-2014, 17:01 door superglitched - Bijgewerkt: 16-10-2014, 17:34
"Tegen verschillende media laat Germar weten dat er inderdaad een standaard routermodel is gebruikt, alleen dat de fabrikant zijn model van extra geheugen heeft voorzien."

Het alibaba model is aan de hand van enkele product sites te lezen 8MB ROM en 64MB MB RAM.
Het Anonabox model heeft 16MB ROM en 64MB RAM.

Dit was nodig om buiten OpenWRT ook nog TOR op de ROM te kunnen zetten.
17-10-2014, 13:15 door VriendP
Alles via Tor. Dat zal lekker snel gaan. Ben je dan genaaid of niet?

Hier is mijn oplossing:
Neem een VPN en betaal daarvoor met bitcoin. Installeer linux (Debian, Kali, Ubuntu) op een oude laptop (met disk encryption met een lang, sterk wachtwoord) en stel het zo in dat met je VPN wordt verbonden bij het opstarten. Gebruik vervolgens Tor als standaardbrowser. Illegaal webverkeer gaat door Tor vanuit je VPN, overig verkeer gaat direct vanuit je VPN. Gebruik deze linux alleen voor je illegale kiddiepron praktijken en nooit voor iets anders (om mogelijke correlatie van je verschillende systemen te voorkomen). Alle overige verkeer doe je gewoon met Microsoft Windbuil 8.1. Zonder proxies, zonder Tor, gewoon lekker open. Niets te verbergen op Windows, toch?

Draagbaar, veilig en goedkoper dan deze 'privacy-router'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.