image

Privacy-OS Tails gaat TrueCrypt verwijderen

vrijdag 17 oktober 2014, 13:28 door Redactie, 2 reacties

De makers van het privacy-OS Tails (The Amnesic Incognito Live System) hebben aangekondigd dat ze TrueCrypt van het platform gaan verwijderen. De encryptiesoftware zal in de volgende update van het besturingssysteem worden vervangen door een programma genaamd "Cryptsetup".

Cryptsetup is een tool die gebruikt wordt voor het versleutelen van harde schijven en op de dm-crypt kernelmodule is gebaseerd. In tegenstelling tot het populaire encryptieprogramma TrueCrypt wordt Cryptsetup nog wel ondersteund. Gebruikers krijgen nu in Tails te zien dat TrueCrypt zal worden verwijderd en hoe ze met Cryptsetup TrueCrypt-volumes kunnen openen. Het verwijden van TrueCrypt is niet de enige grote verandering. Gisteren verscheen Tails 1.2 waarin Tor Browser de eerder op IceWeasel-gebaseerde browser vervangt.

Verder zijn er verschillende upgrades en fixes doorgevoerd, waaronder voor I2P. I2P staat voor Invisible Internet Project (I2P) en is een netwerklaag waardoor applicaties berichten veilig en pseudo-anoniem met elkaar kunnen uitwisselen. Eind juli werd er een kwetsbaarheid in I2P ontdekt waardoor ook Tails kwetsbaar was. De ontwikkelaars van het platform hebben nu een maatregel doorgevoerd waardoor het I2P-verkeer van Tor Browser gescheiden is door het toevoegen van een aparte I2P-browser.

Tails is een compleet besturingssysteem dat vanaf een dvd of USB-stick is te gebruiken. Het is op Debian gebaseerd en bevat allerlei tools om anoniem te kunnen internetten. Zo zijn standaard programma's als het chatprogramma Pidgin, een virtueel keyboard, de KeePassX wachtwoordmanager en GnuPG aangevuld met benodigde plug-ins en verschillende encryptietools. De volgende versie van Tails, waarin TrueCrypt zal zijn verwijderd, staat gepland voor 25 november.

Reacties (2)
20-10-2014, 13:48 door Anoniem
Tails OS vertrouw ik niet..
Het is closed source.

Dat ze TrueCrypt hebben verwijderd en alleen door linken naar BitLocker vind ik ook verdacht.
24-10-2014, 15:56 door Anoniem
Tails is opensource..
Cryptsetup is niet gelijk aan bitlocker..

Doe eerst eens wat onderzoek voordat je wat uitkraamt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.