image

MasterCard lanceert creditcard met vingerafdruklezer

zaterdag 18 oktober 2014, 09:34 door Redactie, 3 reacties

MasterCard heeft een creditcard met ingebouwde vingerafdruklezer gelanceerd waar consumenten contactloze betalingen mee kunnen doen. De technologie is ontwikkeld door het Noorse Zwipe en de lancering van de kaart volgt op een test bij een Noorse bank.

De Zwipe MasterCard bevat een geïntegreerde biometrische sensor en biometrische authenticatietechnologie die de biometrische gegevens van de kaarthouder bevat. Daarnaast bevat het ook de contactloos betalen toepassing van MasterCard. Om af te rekenen hoeven kaarthouders alleen hun vinger op de vingerafdruklezer te houden en vervolgens de betaalkaart langs de betaalterminal te halen.

De vingerafdrukgegevens bevinden zich alleen op de betaalkaart en niet in externe databases. De biometrische authenticatie vervangt daarbij de pincode. Zwipe werkt nu aan de volgende generatie van de kaart, die hetzelfde formaat als een standaard creditcard zal hebben en ontworpen is om met alle betaalterminals te werken die in 2015 verschijnen. Deze nieuwe betaalkaart zal zich daarnaast via de betaalterminal opladen en heeft geen batterij meer nodig.

Image

Reacties (3)
18-10-2014, 12:02 door Anoniem
Ook je digitale vingerafdruk kan gekraakt worden. Dat is immers ook maar code. Kies dan maar eens een nieuwe afdruk. Of kies maar eens voor iedere site een andere afdruk.
18-10-2014, 16:17 door mcb
De vraag luidt: hoe veilig is de fingerprintreader?
Voorbeelden genoeg over huidig gekraakte readers in bijv. laptops.
Daar komt nog bij dat de reader in een pasje moet passen. Ik vraag me af of dat wel van hoogstaande kwaliteit is.
20-10-2014, 09:52 door Anoniem
zwartkijkers hierboven.

Reverse engineering van vingerafdrukken schijnt mogelijk te zijn, maar dat is in het wild nog niet voorgekomen. Je dient dan ook aanvullende maatregelen te nemen, zoals hashing van de template of aanvullende encryptie. Waar ik dan wel weer zorgen over heb is dat bepaalde vormen van biometrie gevoelig zijn voor spoofing. Iris, Gezicht en vingerafdruk. als je geen toezicht hebt kan er ook een nep vingerafdruk worden aangeboden. Dan zou een aanvullende pincode wel het minste zijn om het nog een beetje 2-factor te maken.

Het zijn vast slimme mensen bij Mastercard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.