image

Mozilla bestaat 15 jaar

dinsdag 2 april 2013, 10:13 door Redactie, 1 reacties

Het is precies 15 jaar geleden dat het Mozilla Project bij Netscape werd gelanceerd, om zo de ontwikkeling van de Mozilla Application Suite te coördineren. Dit was de open source versie van Netscape's internet software, Netscape Communicator. De naam Mozilla is afkomstig van de codenaam voor de Netscape Navigator browser. Mozilla had een technologieaanbieder moeten worden.

Onder andere voor bedrijven zoals Netscape. Toen AOL, het bedrijf achter Netscape, zich in juli 2003 terugtrok, werd de Mozilla Foundation gelanceerd. Kort hierna stopte Mozilla met de Mozilla Suite. De open source-ontwikkelaar besloot zich te richten op onafhankelijke applicaties, met name de Firefox browser ee Thunderbird e-mailclient. Deze werden vervolgens direct aan het publiek aangeboden.

Afgelopen november was het precies 8 jaar geleden dat Firefox 1.0 verscheen. Sindsdien heeft de browser een marktaandeel van zo'n 20% veroverd. Daarbij is de browser vooral populair op Antarctica, waar het door 80% van de internetgebruikers wordt gebruikt, zo laat Mozilla weten.

Reacties (1)
02-04-2013, 11:18 door Rubbertje
Ik gebruik Firefox al jaren en vind het een prima browsertje! Keep up the good work, nog vele jaren!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.