image

Security Tip van de Week: privacy-tips voor iPhone en iPad

dinsdag 2 april 2013, 11:17 door Dhillon Kannabhiran, 4 reacties

In de Security Tip van de week geeft elke week een andere professional, expert, onderzoeker of lezer een security tip. Persoonlijke tips, variërend van het veilig configureren van Windows, een handige security tool of het juist instellen van een firewall, waarmee de tipgever zijn systeem, applicatie of netwerk veiliger maakt.

Heb jij ook een leuke, originele, maar bovenal goede security tip die niet mag ontbreken, stuur dan een mail naar redactie@security.nl.

Deze week de tip van Dhillon Kannabhiran

Don't Track Me Bro!
Hou je niet van het idee dat anderen je volgen en je surfgedrag onder de loep wordt genomen? Als je iOS 6.1.x voor de iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt, heeft Apple een feature toegevoegd waardoor je de hoeveelheid informatie kunt aanpassen die naar adverteerders wordt gestuurd. Standaard staat de optie echter uit! Dit is als volgt op te lossen:

Open Settings > General > About > Advertising en zoek naar de optie genaamd 'Limit Ad Tracking' en zet hem aan.

Dat is niet het enige dat je kunt doen om je privacy te beschermen. Er zijn meer privacyinstellingen die je kunt inschakelen.

Ga naar Settings > Privacy > Location Services > System Services (wederom bevindt zich dit onderaan de pagina).

Binnen System Services wil je 'Diagnostics and Usage', 'Genius for Apps' en 'Location-Based Ads' uitschakelen. Als je de ingebouwde Apple Maps niet voor navigatie gebruikt kun je ook de 'Traffic' optie uitschakelen, wat als extra bonus een lange accuduur oplevert.

Happy surfing!

Dhillon Kannabhiran is oprichter en CEO van Hack in the Box. Op 10 en 11 april vindt in Amsterdam de beveiligingsconferentie Hack in the Box Amsterdam plaats.

Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel van de auteur en reflecteert niet noodzakelijk de zienswijze van Security.NL.

Reacties (4)
03-04-2013, 12:05 door AcidBurn
Beetje computer-idee niveau........
03-04-2013, 15:57 door Anoniem
Topic die ik ooit gemaakt heb vind ik ook wel in dit rijtje passen :)

https://www.security.nl/artikel/38849/iPhone_TAN-codepassword_beveiligen.html
03-04-2013, 22:34 door Patio
@AcidBurn: Wat is daar mis mee? Dit zijn gewoon nuttige tips die niet iedereen weet. Alleen jammer dat tipgever ze in het Engels plaatst. Als je toestel op een andere taal is ingesteld wordt het lastig zoeken. Bij ons staat het meeste bij voorbeeld in het Italiaans. Vor mijn vrouw handig en gemakkelijk, voor mij een goede extra oefening om de taal steeds beter onder de knie te krijgen wanneer ik haar i-Phone (telefonino) eventjes leen . Mijn Galaxy met Android heb ik wel uit gemakzucht en om iets sneller te werken op Engels ingesteld.
04-04-2013, 08:53 door reletiv
Door Patio: @AcidBurn: Alleen jammer dat tipgever ze in het Engels plaatst. Als je toestel op een andere taal is ingesteld wordt het lastig zoeken.
Gewoon een kwestie van simpel vertalen ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.