image

Amerikaanse leger wil cyber- en landmissies coördineren

maandag 20 oktober 2014, 13:18 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse leger wil in de toekomst cyber- en landmissies op elkaar afstemmen, om zo een tactisch voordeel op het slagveld te behalen. Het kan dan gaan om het uitschakelen van radar- of luchtverdedigingssystemen. Dat heeft generaal Raymond Odierno tegenover Army Times laten weten.

Het coördineren van cybermissies met andere krijgsdomeinen is onderdeel van het nieuwe "Operating Concept" van het Amerikaanse leger voor de periode 2020 - 2040 dat onlangs werd gepresenteerd. In dit concept speelt cyber een belangrijke rol, alsmede het coördineren van missies in de verschillende krijgsdomeinen. Brigades moeten straks dan ook over cybermogelijkheden kunnen beschikken. Het gaat dan zowel om cyberaanvallen, als cyberverdediging en cybersupport.

Een lokale cyberaanval zal volgens Odierno niet dezelfde impact als een aanval op strategisch niveau hebben. "Op tactisch niveau probeer je niet de infrastructuur van een land uit te schakelen, maar wat je in potentie kunt doen is hun luchtverdediging of radarsystemen via cyber uitschakelen." In de toekomstvisie beschrijft het Amerikaanse leger niet alleen de mogelijkheden van cyber, maar ook de risico's. Zo zouden tegenstanders verstorende en destructieve malware kunnen ontwikkelen en zou China bij alle militaire operaties al cyber integreren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.