image

"Chinese iCloudgebruikers doelwit van MitM-aanval"

maandag 20 oktober 2014, 14:29 door Redactie, 1 reacties

Chinese iCloudgebruikers zijn het doelwit van een Man-in-the-Middle (MitM)-aanval waarbij wordt geprobeerd om gebruikersnamen en wachtwoorden te bemachtigen, zo beweert GreatFire.org, een organisatie die censuur in China monitort. De MitM-aanval vindt volgens de organisatie in heel China plaats en valt samen met de lancering van de Apple iPhone 6.

Als gebruikers de beveiligingswaarschuwingen van hun browser negeren lopen ze het risico dat de Chinese autoriteiten toegang tot hun persoonlijke informatie krijgen. Veel Apple-gebruikers zouden iMessages, foto's en adresboeken in de iCloud opslaan, aldus GreatFire.org. De organisatie stelt dat de aanval mogelijk verband houdt met de protesten in Hong Kong, waarbij ook video's en foto's worden gedeeld.

Gebruikers in China krijgen dan ook het advies om een betrouwbare browser zoals Firefox of Chrome te gebruiken. Deze browsers zouden de MitM-aanval herkennen. De in China populaire 360 browser van het Chinese Qihoo stuurt gebruikers echter meteen door naar de MitM-pagina en geeft geen enkele waarschuwing. Verder kunnen gebruikers ervoor kiezen om een VPN te gebruiken en twee factor-authenticatie in te schakelen.

Image

Reacties (1)
21-10-2014, 09:42 door Anoniem
Da's dus helemaal niet nodig; https://fix-macosx.com/assets/img/spotlight_terms.16cdcfbf.png (...zucht)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.