image

Microsoft lanceert nieuwe gratis Virtual Machines

dinsdag 2 april 2013, 17:10 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft vandaag twee nieuwe virtuele omgevingen gelanceerd waarmee verschillende Windows-omgevingen kunnen worden getest. Het gaat om een virtuele machine met Internet Explorer 10 op Windows 7 en Internet Explorer 8 op Windows XP. Volgens Microsoft willen gebruikers toegang tot zoveel testomgevingen als mogelijk zonder hier al teveel moeite voor te doen.

Ook zou Microsoft feedback van ontwikkelaars op Mac en Linux hebben gekregen voor het vereenvoudigen van het testen. Daarom zijn er nu Parallels voor Mac images van alle IE-versies toegevoegd. Ook klachten over het downloaden van de Virtual Machines zou tot het verleden moeten behoren, aangezien het VM-installatieproces is vereenvoudigd.

Reacties (3)
03-04-2013, 02:54 door Hans_US
hmm.... dit lijkt op een gemakkelijke manier om even out-of-the-box VM op te zetten voor secure communicatie met bijvoorbeeld banken?
03-04-2013, 12:05 door AcidBurn
En de licentie? hoef je die dan niet te betalen?
03-04-2013, 22:51 door Patio
@AcidBurn: Wat stel je je voor bij het dokken voor een virtuele licentie? Een virtuele overschrijving via FeestBoek, MaaiSpecie en andere SocioNetjes heel misschien... Gebruik Bink eens in plaats van Koekel dan ga je 't nieuwe beleid van Smikkelsof zeker en vast een beetje beter snappen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.