image

Microsoft geeft Avira groen licht voor Windows 8

woensdag 3 april 2013, 11:08 door Redactie, 0 reacties

Het heeft ongeveer vijf maanden geduurd, maar de gratis versie van Avira Antivirus is eindelijk compatibel met Windows 8. Daarmee is het het eerste programma van het Duitse anti-virusbedrijf dat volgens Microsoft gegarandeerd op Windows 8 werkt. Op 26 oktober 2012 lanceerde Microsoft het nieuwe besturingssysteem, dat over een geheel nieuwe architectuur beschikt.

Vanwege de doorgevoerde aanpassingen moesten ook anti-virusbedrijven hun software aanpassen. Sommige bedrijven waren al klaar tijdens de lancering van Windows 8, terwijl anderen later volgden. Avira had de nodige problemen. Zo werd er een traject aangekondigd waarbij het steeds verschillende updates zou uitbrengen om de compatibiliteit met het nieuwe besturingssysteem te verbeteren.

Daardoor werkte het al enige tijd op Windows 8, maar nog niet naar behoren. Microsoft lanceerde voor het verschijnen van Windows 8 een certificeringsprogramma zodat gebruikers konden zien welke producten gegarandeerd zouden werken. Avira Free Antivirus is nu ook op deze lijst verschenen. Het Duitse anti-virusbedrijf verwacht dat ook de andere producten snel zullen volgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.