image

Vrouw aangeklaagd wegens spyware op telefoon politieagent VS

dinsdag 21 oktober 2014, 16:58 door Redactie, 4 reacties

In de Verenigde Staten is een 40-jarige vrouw aangeklaagd wegens het bezit en gebruik van mobiele spyware. Volgens de aanklacht zou Kristin Nyunt van 2010 tot 2012 gevoelige politiecommunicatie hebben onderschept door stiekem mobiele spyware op de telefoon van een politieagent te installeren.

Daarnaast moet de vrouw terechtstaan wegens het illegaal bezit van "afluisterapparaten". Het gaat in dit geval om spyware, waaronder Mobistealth, StealthGenie en mSpy. Vorige maand werd de vrouw al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar en 4 maanden. Volgens de rechter had de vrouw zich schuldig gemaakt aan identiteitsdiefstal, vervalsing en computerfraude.

Nyunt had samen met haar man, commandant van het lokale politiekorps, een ongelicenseerd detectivebureau opgericht. Voor het gebruik en bezit van de spyware kan de vrouw een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen en een boete van 500.000 dollar.

Reacties (4)
21-10-2014, 22:30 door Anoniem
Dus cell phone monitoring software is illegaal in alle 50 states, maar daarbuiten is bijvoorbeeld de telefoon van angela vogelvrij. Wat een soap. dat wordt 18 jaar kost en inwoning....
22-10-2014, 09:36 door Anoniem
Wacht effen , deze vrouw krijgt 8 jaar gevangenis straf ? Terwijl de Amerikaanse overheid als voorbeeld gaf om de hele wereld af te luisteren ? Hypocriet is het !
22-10-2014, 10:39 door Anoniem
"Wacht effen , deze vrouw krijgt 8 jaar gevangenis straf ? Terwijl de Amerikaanse overheid als voorbeeld gaf om de hele wereld af te luisteren ? Hypocriet is het !"

Tja, daarmee gaven ze natuurlijk geen goed voorbeeld. Maar feit blijft wel dat overheden tal van (terechte/onterechte) bevoegdheden hebben, die je als burger niet hebt. Vind je dat jij dezelfde bevoegdheden moet hebben als bijvoorbeeld de politie en de AIVD ? De straffen die in de VS opgelegd worden vind ik overigens wel absurd hoog.
22-10-2014, 12:47 door alexNL
De hele wereld maar niet Amerikanen in Amerika. Dat doen anderen, en daar delen ze dan de informatie weer mee .. win-win ..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.