image

Boeren boos over drones dierenrechtenbeweging

woensdag 3 april 2013, 13:16 door Redactie, 2 reacties

In Australië is ophef ontstaan over drones die een dierenrechtenbeweging wil inzetten om het dierenwelzijn op boerderijen te monitoren. Het Animal Liberation wil via de onbemande vliegtuigjes misbruik van dieren of onveilige werkwijzen vastleggen, zonder dat dit in strijd met de wet zou zijn. "Als er een publiek belang is, is het geen inbreuk op de privacy, maar een dienst aan de gemeenschap."

Dat stelt woordvoerder Mark Pearson, die verder opmerkt dat de rechter zich al over het privacyvraagstuk heeft uitgesproken. Australische boeren zijn niet zo blij met het vliegtuigje dat straks boven hun hoofd rondvliegt.

"Ik ken verschillende boeren die graag de drone met hun geweer uit de lucht zouden willen schieten", aldus David Warriner, president van de veehoudersstichting.

Gevaar
Hij stelt dat de drones een gevaar vormen omdat boeren ook in helikopters en vliegtuigen rondvliegen. Daarnaast zouden de drones erg lawaaierig zijn en zo paniek onder de dieren veroorzaken.

Tevens zou het gebruik van drones overdreven zijn. "99% van de boeren doet wat juist is, dus ik denk niet dat de drones het lang zullen uithouden."

Reacties (2)
03-04-2013, 13:32 door turniphead
Ze moeten toch iets verzinnen om alles te kunnen monitoren;(
03-04-2013, 14:16 door Anoniem
De 'drone' in kwestie: http://www.quadrocopter.com/CineStar-6-Basic-Kit_p_405.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.