image

Mozilla en Samsung bouwen veiligere browser engine

donderdag 4 april 2013, 10:11 door Redactie, 0 reacties

Naast Google wordt er ook bij Mozilla aan een nieuwe browser engine gewerkt die het internet verder moet ontwikkelen. In samenwerking met Samsung werkt Mozilla aan een nieuwe engine genaamd Servo. Een browser die vanaf de bodem wordt opgebouwd en speciaal op moderne hardware is gericht. Daarbij worden ook 'oude aannames' onder de loep genomen.

"Dit betekent het oplossen van de oorzaken van beveiligingslekken terwijl we een platform ontwerpen dat de hardware van morgen kan gebruiken om een rijkere ervaring op het web te bieden", aldus Mozilla CTO Brendan Eich. Servo wordt geschreven in Rust, een nieuwe en veilige programmeertaal die door Mozilla ontwikkeld is.

Veilig
Het grote voordeel van Rust is dat het 'standaard veilig' is, merkt Eich op. Daardoor zouden gehele klassen van geheugenfouten die tot crashes en beveiligingslekken leiden worden voorkomen. Daarnaast is de taal ook uitermate geschikt voor platformen met meerdere processoren.

Samen met Samsung zal Mozilla de Rust programmeertaal en Servo naar de Android- en ARM-platformen brengen. Verder wordt het komende jaar aan de eerste grote revisie van Rust gewerkt, waarbij de documentatie, libraries en tools worden uitgebreid. Een experimentele versie is nu al te downloaden via Github.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.