image

Gegevens 1 miljoen Scribd-gebruikers gestolen

vrijdag 5 april 2013, 11:02 door Redactie, 0 reacties

Scribd, naar eigen zeggen de grootste bibliotheek op internet, is gehackt waarbij de aanvallers de gegevens van 1% van de gebruikers in handen kregen. De website bevat tientallen miljoenen documenten en heeft meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er 90 miljoen actief zijn, aldus cijfers van vorig jaar.

Eerder deze week ontdekte en blokkeerde het Scribd Operatieteam verdachte activiteiten op het Scribd-netwerk. Volgens de bibliotheek zou het om een bewuste poging gaan om toegang tot e-mailadressen en wachtwoorden van geregistreerde Scribd-gebruikers te krijgen.

"Vanwege de manier waarop Scribd veilig de wachtwoorden opslaat, denken we dat de wachtwoorden van minder dan 1% van onze gebruikers mogelijk door deze aanval zijn gecompromitteerd", aldus een verklaring van het bedrijf.

Webtool
Alle gebruikers van wie het wachtwoord mogelijk is gecompromitteerd zijn inmiddels per e-mail ingelicht met details over de situatie en instructies voor het resetten van het wachtwoord. "Als je geen e-mail van ons hebt ontvangen, ben je zeer waarschijnlijk niet getroffen."

Voor gebruikers die willen weten of hun account risico loopt heeft Scribd een webtool gemaakt waar gebruikers hun e-mailadres kunnen invoeren. Hoe de aanvallers precies toegang tot de data wisten te krijgen laat de online bibliotheek niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.