image

Malware steelt 1,6 miljoen pond uit Britse geldautomaten

zaterdag 25 oktober 2014, 15:48 door Redactie, 2 reacties

Criminelen hebben in Groot-Brittannië 51 geldautomaten met malware geïnfecteerd en konden zo 1,6 miljoen pond (2 miljoen euro) stelen, zo heeft de politie van Londen bekendgemaakt. De met malware besmette machines bevonden zich in verschillende Britse steden, waaronder Liverpool en Londen.

De criminelen hadden fysiek toegang tot de geldautomaten om de malware te installeren. Na de infectie werden er grote geldbedragen opgenomen. Politieonderzoekers denken dat de malware zichzelf na de geldopnames verwijderde, om zo de oorzaak van de aanvallen te verbergen. Afgelopen donderdag kon de Britse politie in deze zaak een 37-jarige man aanhouden.

"Een uitgebreid onderzoek heeft naar wat we nu vermoeden een georganiseerde bende blootgelegd die systematisch geldautomaten in Groot-Brittannië via speciaal gemaakte malware infecteerde en vervolgens leeghaalde", zegt Dave Strange, hoofd van het ?London Regional Fraud Team (LRFT). Onlangs werd bekend dat er in een niet nader genoemd West-Europees land 20 geldautomaten met malware besmet waren geraakt. Via de malware was het mogelijk om al het geld in de automaat op te nemen.

Reacties (2)
26-10-2014, 08:22 door Anoniem
De criminelen hadden fysiek toegang tot de geldautomaten
Tsja... Dat is geen diefstal, maar "vindersloon" hahahahahahahaha. (Grapje)

Is er trouwens geen Wet die aanzetten tot criminaliteit verbiedt? En ondertussen betaalt de klant de schade, niet denken dat de directie een cent minder bonus krijgt!
26-10-2014, 16:41 door vimes - Bijgewerkt: 26-10-2014, 16:42
Door Anoniem:
.. Is er trouwens geen Wet die aanzetten tot criminaliteit verbiedt? ..
Het kijkt mij meer vallen onder nalatigheid, waardoor de verzekering waarschijnlijk niets uitbetaalt en de schade over de klanten wordt uitgesmeerd. Als ze überhaupt verzekerd zijn voor dit soort zaken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.