image

Facebook neemt actie tegen gerecyclede Yahoo-adressen

maandag 27 oktober 2014, 12:06 door Redactie, 1 reacties

Facebookgebruikers hoeven niet meer bang te zijn dat hun accounts via een gerecycled Yahoo-e-mailadres worden gekaapt, zo heeft de sociale netwerksite laten weten. Een nieuw ontwikkelde standaard moet dit namelijk tegengaan. Sinds vorig jaar verloot Yahoo inactieve e-mailadressen.

Een Facebookaccount dat aan een inactief Yahoo-adres was gekoppeld zou daardoor risico lopen. Via een opnieuw geactiveerd Yahoo-adres zou het namelijk mogelijk worden om het account over te nemen. Om dit scenario te voorkomen besloten Facebook en Yahoo samen te werken, wat voor een oplossing heeft gezorgd.

Timestamp

De e-mails die Facebook naar Yahoo-adressen stuurt die voor de registratie van een Facebookaccount zijn gebruikt bevatten een speciale timestamp. Deze timestamp laat zien wanneer Facebook voor het laatst heeft bevestigd dat de eigenaar van het Yahoo-adres ook de eigenaar van het Facebookaccount is. Als het Yahoo-adres sinds de laatste bevestiging van eigenaar is verwisseld, kan Yahoo de e-mails van Facebook blokkeren, om zo te voorkomen dat gevoelige informatie in de verkeerde handen valt.

Deze methode voor het omgaan met gerecyclede e-mailadressen is volgens Facebook engineer Murray Kucherawy een nieuwe standaard genaamd RRVS (Require-Recipient-Valid-Since) en biedt een manier voor afzenders om aan de ontvangende partij te laten weten wanneer de eigenaar van het e-mailaccount in kwestie op een bepaald moment bij de afzender bekend was. De maatregel is onlangs door de Internet Engineering Task Force tot een voorgestelde standaard uitgeroepen.

Reacties (1)
29-10-2014, 11:29 door Anoniem
Dus om een door yahoo nieuw leven ingeblazen probleem te voorkomen lekt facebook nu de datum van het aanmaken van je facebookprofiel naar je emailprovider. Geen speld tussen te krijgen. Dit is overduidelijk en altijd de correcte manier van handelen en ik juich deze partijen hun handige samenwerking volmondig toe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.